Wednesday, June 7, 2023
spot_img
HomeVIJESTIDodik: Andrić je pisao, kada uđete u BiH tu prestaje logika

Dodik: Andrić je pisao, kada uđete u BiH tu prestaje logika

- Reklama -


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će na današnjoj sjednici Predsjedništva tražiti da se na dnevni red uvrsti tačka o saglasnosti za prelazak gasovoda preko granične linije između Srbije i entiteta Republike Srpske, te države BiH.

“To je jedini problem koji imamo na tome planu. Racionalno je da sad kad gradimo auto-put da gradimo i gasovod, da se ne bismo poslije kad izgradimo auto-put vraćali na tu relaciju i ponovo kopali tamo i pravili dodatne probleme”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je dodao da u “BiH ništa nije racionalno, zbog čega vjerovatno nije dozvoljeno da se pređe ta granična linija”.

- Reklama -

“/Ivo/ Andrić je rekao kada je pisao o BiH da kada uđete u BiH prestaje logika. Iz tog razloga oni ne dozvoljavaju da pređemo tu graničnu liniju”, poručio je Dodik.

Riječ je o gasovodu “Nova istočna interkonekcija Republike Srpske/BiH i Srbije” na pravcu granica Srbija-BiH-Bijeljina-Banjaluka-Prijedor-Novi Grad.

Sporazum o izgradnji ovog gasovoda potpisali preduzeća “Srbijagas” Novi Sad i “Gas-Res” Banjaluka u martu prošle godine.

Tada je objavljeno da je dužina ovog magistralnog gasovoda 325 kilometara, a procijenjena vrijednost je oko 125 miliona evra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular