Monday, September 25, 2023
spot_img
HomeVIJESTIDodik čestitao Ani Brnabić imenovanje za mandatara

Dodik čestitao Ani Brnabić imenovanje za mandatara

- Reklama -


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik čestitao je Ani Brnabić imenovanje za mandatara za sastav nove vlade Srbije, izrazivši uvjerenje da će ona svojim predanim radom i opredijeljenošću za snažan razvoj Srbije, doprinijeti njenoj daljoj afirmaciji, napretku i razvoju.

Dodik je istakao da je Srbija postala nezaobilazan politički faktor u regionu, Evropi i svijetu, što je od velikog značaja i za Republiku Srpsku i BiH.

On je dodao da je za RS veoma značajno da Srbija jača svoj međunarodni položaj, jer je, kako je Dodik rekao, postala važan faktor mira i stabilnosti u regionu, a posebno u očuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma koji garantuje položaj i status RS i srpskog naroda u BiH i daje joj pravo da gradi jake veze sa Srbijom.

- Reklama -

Poželjevši Brnabićevoj da i dalje uspješno vodi Vladu u interesu svih građana Srbije, Dodik je rekao da je uvjeren da će zahvaljujući njenom trudu, radu, patriotizmu dobri odnosi sa RS biti nastavljeni za dobrobit naroda sa obje strane Drine.

“Vjerujem da će Vlada sa Vama na čelu i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama, nastaviti intenzivnu saradnju sa institucijama RS, prvenstveno u oblasti ekonomije, kulture, nauke, obrazovanja, sporta, kao i u svim drugim sferama života”, naglasio je Dodik.

Podsjetivši da je iza Srbije i RS jedan veoma uspješan period saradnje i realizacije značajnih projekata koji su obilježili prethodni mandat premijera Ane Brnabić, Dodik je poručio da će nastaviti da se zalaže za nastavak te saradnje, kao i zajedničkog rada na realizaciji započetih projekata i pokretanje novih za dobrobit i prosperitet stanovnika Srbije i BiH, saopšteno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

“Sa željom da nova Vlada Srbije u predstojećem periodu nastavi uspješan rad i postiže izvanredne rezultate u ovim veoma teškim i kriznim vremenima, upućujem Vam iskrene čestitke”, naveo je Dodik u čestitki.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao je danas mandat za sastav nove vlade dosadašnjoj premijerki Ani Brnabić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 





Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular