Thursday, February 9, 2023
spot_img
HomeVIJESTIDodik dočekao Vučića u Bijeljini riječima: Predsjedniče, dobrodošli na svoje

Dodik dočekao Vučića u Bijeljini riječima: Predsjedniče, dobrodošli na svoje

- Reklama -


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik dočekao je predsjednika Srbije u Bijeljini gdje se obilježava početak izgradnje dionice autoputa Bijeljina – Rača skandaloznim riječima: “Gospodine predsjedniče Srbije, gospodine Vučiću, dobrodošli na svoje i među svoje!”.

Zahvalio se Vučiću na podršci i investicijama Srbije u Republiku Srpsku.

“Rijetko me kada neke stvari impresioniraju, ali kada smo razgovarali o ovome prije dvije godine i mnogim projektima u RS, vaša olako pristajanja da pomognete RS su mi počesto zatvarali želju da tražim još. Hvala što ste nam otvorili mogućnost i u budućnosti”, rekao je Dodik.

- Reklama -

Tražio je saglasnost od Vučića da se “ova dionica autoputa do ulaska na put ‘9. januar’ zove Put srpskog jedinstva”.

Najavio kako će ovaj put idi dalje do Prijedora i Novog Grada te da su u pregovorima za izgradnju brze ceste od Bijeljine, preko Zvornika do Sokoca.

“To je prva dionica i želimo u Višegradu da se sretnemo, a dalje teritorijom RS preko Rudoga nastavimo do Trebinja tako da RS komunikacijski potpuno bude povezana autoputem”, rekao je Dodik.

Najavio je da će za 4-5 godina ova dionica biti sastavljena.

Osvrnuo se ponovo na temu “Otvoreni Balkan” kazavši kako je upravo ovo “Otvoreni Balkan”.

“Imamo problema s drugima u BiH koji smatraju da je to velika srpska podvala pa se boje te ideje. A ne smeta im da od mene kada smo bili na Brdu članovi Predsjedništva traže da kažem Vučiću da ih tretiraju kao Otvoreni Balkan i da ja to trebam da ispregovaram. Rekao sam, pitajte ga vi. Vi bi dobili sve benefite, a ne bi ušli u taj proces. Imamo borbe koje vodimo u BiH oko toga, ali ovo je dokaz da te probleme savladavamo”, zaključio je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular