Monday, December 5, 2022
HomeVIJESTIDodik nakon reakcije Schmidta: Ona njegova faca podsjeća na neke iz prošlosti

Dodik nakon reakcije Schmidta: Ona njegova faca podsjeća na neke iz prošlosti

- Reklama -


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska odbacuje bilo kakvu vrstu nametanja, uključujući i Izborni zakon, zbog čega je Christian Schmidt ljutito reagirao.

Komentarišući Schmidtovo ponašanje na jučerašnjoj konferenciji za novinare, nakon pitanja novinarke N1, Dodik je rekao da se Schmidt ponaša ljutito i bijesno, što je neprimjereno i da izraz njegovog lica podsjeća na neke koji su se mogli vidjeti u prošlosti.

“Rekao je da su političari u Federaciji BiH smeće, to ne važi za Republiku Srpsku, koja kaže da smo mi dobri momci. Schmidt i dalje ostaje nelegitimni visoki predstavnik koji govori neistine da su ljudi ginuli za Bosnu i Hercegovinu. Naše stanovništvo nije ginulo za BiH, već za nezavisnu i nezavisnu Republiku Srpsku i uvreda je što su naši borci ginuli za BiH” rekao je Dodik.

- Reklama -

On je naveo da Republika Srpska želi da učestvuje u izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koje se odnose na Dom naroda FBiH, što implicira stav Srba.

“Republika Srpska je htjela učestvovati u izmjenama pomenutog zakona, ali nas se pitanja koja se tiču ​​Bošnjaka i Hrvata ne tiču. Rekli smo da ćemo podržati ono oko čega se dogovore predstavnici ova dva naroda” rekao je Dodik.

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: