Sunday, December 10, 2023
spot_img
HomeVIJESTIDodik tražio krivični progon Schmidta, smjenu Džaferovića...

Dodik tražio krivični progon Schmidta, smjenu Džaferovića…

- Reklama -


Na sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas je bilo burno. Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik imao je niz prijedloga za dnevni red, ali je sve odbijeno.

Podsjetimo, Dodik je sjednici prisustvovao putem videolinka.

Dodik je, kako saznajemo, tražio da se razmatra ulazak BiH u Otvoreni Balkan, krivični progon visokog predstavnika Christiana Schmidta, smjena predsjedavajućeg Šefika Džaferovića, izgradnja gasovoda koji bi Gazprom radio u RS, kao i saglasnosti za aerodrom u Trebinju.

- Reklama -

Dodik je danas glasao protiv određenih razvojnih projekata za Federaciju BiH. U pitanju su Ugovori o grantu za regionalni projekat čvrstog otpada u Živnicama, Koridor Vc – poddionica Poprikuše-Nemila i Tunel Ivan.

Dodik je glasao i protiv agremana za novog ambasadora Njemačke, ali i Sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske o zapošljavanju članova porodica koji čine dio domaćinstva članova diplomatsko-konzularnih misija.

Dodik je podržao Ugovor o IP-a fondu, Sporazum o prekograničnoj saradnji s Crnom Gorom, Protokol kojim se izmjenjuje i dopunjuje Konvencija za zaštitu pojedinaca u vezi s automatskom obradom ličnih podataka, Izvještaj o finansijskoj reviziji Predsjedništva BiH za 2021. godine i Projekciju Budžeta Predsjedništva BiH za 2023. godinu.

Jedan od Dodikovih zahtjeva je, kako saznajemo, bio i taj da on ide kao predstavnik BiH na Generalnu skupštinu UN-a u New Yorku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular