Tuesday, June 6, 2023
spot_img
HomePOČETNADoktor otkrio šta se nalazi u mljevenoj kafi i zgrozio mnoge

Doktor otkrio šta se nalazi u mljevenoj kafi i zgrozio mnoge

- Reklama -


Ako ste ljubitelji kafe, vjerovatno svako jutro nakon buđenja popijete jednu šalicu, ali nakon što doznate ovu činjenicu, vjerovatno ćete promijeniti mišljenje.

Liječnik iz Ujedinjenog Kraljevstva Karan Raj otkrio je što se sve može nalaziti u mljevenoj kafi i zgrozio mnoge, piše Metro.

Naime, otkrio je kako postoji vjerovatnost da naša mljevena kafa uključuje mali postotak žohara i komadića drugih insekata. To se ne radi namjerno ili za okus, već se ti insekti slučajno nađu u vrećicama kafe.

- Reklama -

Agencija za hranu i lijekove iz SAD-a provela je studije koje su pokazale da se do 10 posto zrna kafe zarazi žoharom i drugim insektima. Strojevi za prženje i mljevenje kafe nisu ih u stanju potpuno preraditi, pa se insekti samo ispeku i samelju u zrno. Ova agencija dopušta određenu količinu dijelova kukaca u našoj hrani sve dok ne prelazi određeni postotak.

@dr.karanr Coffee & cockroaches #coffee #bug #learnontiktok #schoolwithdrkaran #sciencefacts ♬ Steven Universe – L.Dre

“Mljevena kafa kakvu dobivate u većini trgovina sadrži određenu količinu žohara. Obično se to ne može potpunosti spriječiti. Tako se samo ispeku i samelju sa zrnima kafe. Većina nadležnih tijela za hranu dopušta određeni postotak dijelova kukaca u našoj hrani. Ako ste alergični na žohare, klonio bih se mljevene kafe”, objasnio je u videu objavljenom na TikToku.

Mnogi su ostali šokirani ovim saznanjem i odlučili da više neće konzumirati kafu, prenosi Večernji list. “Ovo stvarno nisam trebao znati! Svaki dan pijem kafu, uništio si mi jutarnji ritual”, samo je jedan od mnogobrojnih komentara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular