Sunday, January 29, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEDržavljanin BiH prvi put gledao Hajduk na Poljudu i čovjeku spasio život

Državljanin BiH prvi put gledao Hajduk na Poljudu i čovjeku spasio život

- Reklama -


Ako je itko zaslužio da dobije na poklon pretplatu za sve Hajdukove utakmice ove sezone, pa možda i dulje, i potpisani dres Marka Livaje ili nekog drugog mu omiljenog igrača Hajduka, onda je to Matej Šarac (21) iz Ljubuškoga.

On je u subotu, 5. studenoga, prvi put u svom životu došao na Poljud gledati uživo svoj voljeni klub i odmah je, uz pomoć policijskih djelatnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske (PU SD) čovjeku, navijaču Hajduka starom 80 godina, koji je na zapadnoj tribini doživio srčani udar, spasio život, piše Slobodna Dalmacija.

Prst sudbine

To je u dvije rečenice sažetak drame koja se 45 minuta prije početka utakmice Hajduk – Osijek odvijala na zapadnoj tribini F ulaza poljudske ljepotice.

- Reklama -

“Eto, svoj prvi dolazak na Poljud pamtit ću cijeli svoj život. Sjedio sam negdje poviše ulaza F i u jednom trenutku, oko 16.45, ugledao sam 15-ak redova niže od moga mjesta čovjeka s glavom zabačenom prema natrag, sjedi na svojoj stolici i ne miče se. To mi je bilo jako sumnjivo i odmah sam ustao sa svoga sjedala i pojurio prema dolje.

Sjedio je tamo stariji čovjek, bio je sam, “bijel kao krpa”, nije bilo nimalo krvi u njemu. Opipao sam mu puls i vidio da pulsa nema. Sva sreća, ostao sam pribran, a netko je pozvao policajce koji su bili tu u blizini i koji su odmah došli”, kazuje Matej Šarac.

Očito je “prst sudbine” umiješao svoje prste i od Mateja, koji je bio obični navijač Hajduka, stvorio junaka koji zaslužuju sve moguće pohvale.

No ipak jedna druga činjenica baca tužnu sjenu na ovaj događaj.

Nitko osim Mateja nije pojurio prema tom čovjeku, iako je uokolo unesrećenog bilo ljudi koji su mu sjedili bliže negoli Matej.

Nastala gužva

Svi su ostali na svojim mjestima, isto kao da to nije “njihov posao” i upirali prstom kad se pred njihovim očima počela odvijati životna drama. Naravno, najveća gužva nastala je kada su došli policajci jer su u tom trenutku svi htjeli vidjeti što se događa, nesvjesni toga da svojom prisutnošću i gužvom oko mjesta događaja onemogućuju spasioce da kvalitetno reagiraju.

“Podignuli smo i iznijeli toga starijeg gospodina poviše samog ulaza na tribine ulaza F. Polegli smo ga uza zid i počeli s masažom srca i davanjem umjetnog disanja usta na usta. Nakon minutu ili minutu i pol masaže i umjetnog disanja čovjeku se vratila boja u lice i vratio mu se puls.

Rekli bismo, “došao je sebi”. Otvorio je oči, gledao, naravno ništa mu nije bilo jasno, ali mi smo svi bili sretni jer je čovjek “oživio”. Polegli smo ga na bok kako se ne bi ugušio”, govori  Zlatko Olujić (30), policajac Policijske postaje (PP) Makarska, koji je čovjeku davao umjetno disanje.

Opširnije na portalu SD-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular