Wednesday, October 4, 2023
spot_img
HomeFILM I TVDubioza Kolektiv za N1: Ponosni smo na Sarajevo, istinski evropski grad!

Dubioza Kolektiv za N1: Ponosni smo na Sarajevo, istinski evropski grad!

- Reklama -


Nakon spektakla u Budvi, popularni sastav iz Bosne i Hercegovine, Dubioza kolektiv, za doček Nove godine nastupio je u Sarajevu, u samom centru grada, no njihov novogodišnji koncert rezultirao je podijeljenim mišljenjem građana te brojnim kritikama.

Dio publike, žalilo se na razglas, tvrde na nisu baš najbolje čuli muziku, dok neki smatraju da je koncert bio prekratak. Razočarani građani žalili su se i na lošu organizaciju događaja te na to da je izostala novogodišnja čestitka u ponoć Društvene mreže preplavili su komentari poput: “Neko je građanima Sarajeva ostao dužan za spektakularni doček Nove godine na otvorenom, ili grad Sarajevo ili Dubioza Kolektiv”.

S druge strane, brojni su oni koji su novogodišnji koncert u Sarajevu nazvali spektakularnim, kazavši da je “Dubioza Kolektiv u Sarajevu priredila proslavu za mnoge ukuse te da u glavnom gradu BiH odavno nije bilo boljeg ‘derneka’”.

- Reklama -

Iz Dubioze Kolektiv nisu željeli komentirati cjelokupnu situaciju, nazvavši istu političkim prepucavanjima.

Mi smo sretni i ponosni na Sarajevo, koje je i u noći dočeka Nove godine potvrdilo da je istinski europski grad. Političke interpretacije organizacijskog kvaliteta ostavljamo političarima, a građanima želimo godinu mira, zdravlja i blagostanja“, kazala je za N1 menadžerica grupe, Biljana Bilić.

Podsjetimo, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, Haris Zahiragić, na društvenim mrežama je prokomentirao sporni koncert kazavši da je to “koncert koji je na najbolji način prikazao kolektivnu dubiozu u koju smo svi zapali”.

Dodao je da je “Dubioza (pre)plaćena, ne samo za novogodišnju noć, nego za defetizam koji u kontinuitetu sistemski šire, za lažnu revoluciju koju provode budžetskim i evropskim novcem”.

Zbog diskusije koju je izazvao koncert, pitali smo čitaoce N1 web portala da ocijene nastup Dubioze Kolektiv ispred Vječne  vatre u Sarajevu, a ovo su rezultati ankete:- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular