Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEĐukanović: Moskva razvila dvije ozbiljne baze destrukcije – Srbiju i RS

Đukanović: Moskva razvila dvije ozbiljne baze destrukcije – Srbiju i RS

- Reklama -


U Crnoj Gori nema rusofobije, ali ima odlučnosti da se ne dozvoli agresija, poručio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović i istakao da je Moskva razvila dvije “ozbiljne baze destrukcije – Srbiju i Republiku Srpsku”.

Đukanović je na Balkanskom integracionom forumu ocijenio da su događaji iz 2016. godine u Crnoj Gori iz istog političkog naslova kao i agresija na Ukrajinu.

Crna Gora se tada našla pred vratima NATO-a i to se probalo spriječiti organizacijom državnog udara, rekao je Đukanović, objavila je Mina, prenosi RTCG.

- Reklama -

Tome smo odoljeli i Crna Gora je poslije nekoliko mjeseci ušla u NATO, a Rusija je nastavila da dalje razvija svoj model hibridne destrukcije na Zapadnom Balkanu, istakao je Đukanović.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je, govoreći o evropskom putu države, rekao da očekuje status kandidata na samitu u decembru.

Komšić je istakao da se radi o „klasičnoj geopolitičkoj odluci“ koja ima veze sa događajima na istoku Evrope, odnosno u Ukrajini.

Komšić je ocijenio da odnosi među državama Zapadnog Balkana moraju imati zdrave temelje, precizirajući da to znači međusobno priznanje i uvažavanje.

“Mi samo sa Crnom Gorom nemamo problema. Šta se dešava u vašoj kući, to je vaš izbor, jer se vi u naše stvari ne miješate. Kada je riječ o ostala dva susjeda, nema šanse da prođe dan da ne gledaju u naše dvorište”, kazao je Komšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular