Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeVIJESTIDuraković: "Dodik iskazao namjeru za zajedničku saradnju"

Duraković: “Dodik iskazao namjeru za zajedničku saradnju”

- Reklama -


Sa predsjednikom Republike Srpske razgovarao je Ćamil Duraković, potpredsjednik ovog entiteta. Nakon razgovora sa Dodikom Duraković je novinarima rekao da su na sastanku bili on i Davor Pranjić, potpredsjednik RS iz reda hrvatskog naroda sa koalicijom Pokret za državu. Duraković kaže da je uspostavljen novitet da predsjednik razgovara sa potpredsjednicima.

“Odvojeno smo održali kratak sastanak, gdje je predsjednik iskazao namjeru za zajedničku saradnju, dosta zajedničkih stvari, počev od promjene prostora i našeg boravka i nekih tehničkih i operativnih stvari koje moram pohvaliti. Odstaje da vidim u narednom periodu do kada će ta saradnja ići, tako da je to mnogo naprednije u odnosu što smo svjeočili u nekoliko prethodnih mandata”, kaže Duraković.

Ovo je, kaže Duraković, signal i novi odnos koji neće biti ponižavanje i diskreditovanje.

- Reklama -

“Govorimo i o budžetu koji predsjednik ima, 50 i nešto miliona. Od toga će biti i za potpredsjednike koji će moći realizirati na terenu kod svojih građana. Tako da ćemo mi na terenu moći direktno pomoći našim građanima koji su nas birali” , dodaje Duraković.

Duraković ističe kako primjećuje da je mnogima čudno što Pokret za državu razgovara sa Dodikom o učešću u vlasti.

“Pokret za državu ima svoju listi i kandidata, gdje opozicija ovih dana vrišti oko toga, ima priliku da svoje glasove “pozajmi” Pokretu za državu i da na taj način blokiraju ta četiri o kojima govore.”, kaže Duraković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular