Monday, September 25, 2023
spot_img
HomeFUDBALDurić za N1: Insinuacije o Džeki su bolesne

Durić za N1: Insinuacije o Džeki su bolesne

- Reklama -


Potpredsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, Irfan Durić za N1 je komentarisao navode portala Srpskainfo da je Edin Džeko krojio spiskove za reprezentativna okupljanja bivšem selektoru Ivaylu Petevu, negirajući istinitost tog istog članka.

Durić tvrdi da je odnos Peteva i Džeke bio izuzetno kvalitetan, ali da se tako nešto i traži od ljudi koji obnašaju funkcije selektora i kapitena reprezentacije, te je negirao da se Džeko na bilo koji način selektoru miješao u posao.

“Edin Džeko je kapiten i on po nekoj logici mora biti prisan i imati dobar odnos sa selektorom, ali da on kroji spisak reprezentativaca je suludo.”, tvrdi Durić.

- Reklama -

Veći problem je možda izvor, budući da se u članku Srpskainfo spominje “izvor iz tabora Zmajeva”. Da li onda to znači da iz N/FS BiH neko namjerno plasira lažne informacije? Ako da, s kojim ciljem? Da oblati ugled Edina Džeke?

“Ko god da je to iz Saveza rekao, rekao je neistinu. To je bolesno. Ja nisam neki istraživač, ne mogu se time baviti, ali takva informacija je u potpunosti lažna, ko god da ju je izrekao. On se ne bi spustio na tu razinu. Edin Džeko je sinonim čestitosti, karakternosti, ljudskosti, svega što je pozitivno. On je primjer savršenog sportiste. Kada se spomene njegovo ime treba svi da ustanemo na noge”, rekao je Durić.

Potpredsjednik N/FS BiH na kraju je izrazio zahvalnost što Edin Džeko i dalje nastupa za reprezentaciju, i pored toga što ima 36 godina.

“Džeko, dok je god ovo rukovodstvo, dok god ima želju da igra, svi mu trebamo biti zahvalni”, završio je Durić u telefonskom razgovoru za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 - Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular