Friday, January 27, 2023
spot_img
HomeGLOBUSElon Musk danas planira uručiti masovne otkaze uposlenicima kompanije Twitter

Elon Musk danas planira uručiti masovne otkaze uposlenicima kompanije Twitter

- Reklama -


Elon Musk je najavio da će danas krenuti s masovnim otkazima u Twitteru, objavila je kompanija u e-mailu poslanom u četvrtak zaposlenicima te društvene mreže, prenosi Reuters.

“U nastojanju da Twitter stavimo na zdrave noge, u petak ćemo proći kroz težak proces smanjenja naše globalne radne snage”, stoji u mailu u koji je Reuters imao uvid.

I New York Times i Washington Post također izvještavaju o otpuštanjima i citiranju interni e-mail koji su uposlenici dobili.

- Reklama -

Informacije o otkazima na Twitteru dolaze nakon nagađanja da će Musk otpustiti čak 50 posto radne snage ove društvene mreže, samo nekoliko dana nakon što je postao vlasnik i šef kompanije koju je kupio za 44 milijarde dolara.

To bi moglo značiti gubitak hiljada radnih mjesta, budući da je kompanija krajem 2021. imala više od 7000 uposlenika.

Twitter je u mailu uposlenicima saopćio da će njegovi uredi biti privremeno zatvoreni i da će sav pristup biti obustavljen “kako bi se osigurala sigurnost svakog uposlenika, kao i Twitter sistema i podataka o korisnicima”.

Musk je već podijelio otkaze nekima od direktora Twittera odmah nakon preuzimanja kontrole nad kompanijom, uključujući izvršnog direktora Paraga Agrawala, šefa finansija Neda Segala i šeficu pravnih poslova i politike Vijayu Gadde.

Novi šef platforme nastavlja sebi svojstvene šale na svom profilu te je sada promijenio i biografiju. Uz njegovo ime na Twitteru sada stoji da je “telefonski operater za pritužbe na Twitteru”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular