Saturday, January 28, 2023
spot_img
HomeOSTALI SPORTOVIElvedina Muzaferija zaštitno lice Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman

Elvedina Muzaferija zaštitno lice Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman

- Reklama -


Ministar privrede Kantona Sarajevo, KJP „ZOI 84“ dogovorili su saradnju sa Elvedinom Muzaferijom, najboljom skijašicom naše zemlje u brzim skijaškim disciplinama, te će ona biti zaštitno lice Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman za 2023. godinu.

Elvedina Muzaferija se na Bjelašnici sprema za nekoliko takmičenja u narednih mjesec dana, a među njima je i Europa Kup 2023 koji se 11. i 12. februara održava na Bjelašnici. Ministar Delić odazvao se pozivu Muzaferije da isprati jutrošnji trening nakon kojeg su razgovorali o međusobnoj saradnji koja uključuje podršku Muzaferiji za sponzorstvo u predstojećoj godini i promociju Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman za 2023. godinu.

„Elvedina Muzaferija naša je najperspektivnija skijašica i ove godine, prvi put nakon skoro 30 godina imat ćemo Europa Kup na Bjelašnici na kojem će Bosnu i Hercegovinu predstavljati Muzaferija. Nama je čast podržati izvrsnost, a Elvedina je svojim dosadašnjim rezultatima pokazala da zavrjeđuje podršku svoje zemlje. Siguran sam da će biti izvrsna ambasadorica našeg Olimpijskog ski centra diljem svijeta“, naveo je ministar Adnan Delić.

- Reklama -

Elvedina Muzaferija jedina je bh. takmičarka koja je osvojila bodove na takmičenjima Svjetskog Kupa i koja redovno nastupa na najelitnijim skijaškim takmičenjima, a u naredne tri godine očekuje se da će steći iskustvo potrebno za ulazak u top 10 skijašica na svijetu, naveli su iz KJP „ZOI 84“.

„Skijanje je sport koji ne donosi veliki novac, ali je to sport koji donosi nacionalni ponos, kao i plivanje ili trčanje. Mi talentirane skijaše ne možemo kupiti, ali možemo prepoznati talent i ulagati u njega, a Elvedina je jedan od rijetkih talenata i njoj tek slijede uspjesi na koje ćemo svi biti ponosni“, kazao je direktor KJP „ZOI 84“ Jasmin Mehić.

Vrhunsko skijanje se vraća u BiH: Europa Kup za žene u februaru na Bjelašnici

Muzaferija će, shodno današnjem dogovoru, biti zaštino lice Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman, a njenu kacigu ove godine krasit će upravo logo Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman tokom svih takmičenja u 2023. godini, a jedno od njih je i Europa Kup 2023. na Bjelašnici 11. i 12. feburara ove godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular