Tuesday, January 31, 2023
spot_img
HomeBIZNISEP BiH: Promjene termina "jeftine" i "skupe" struje

EP BiH: Promjene termina “jeftine” i “skupe” struje

- Reklama -


Prelaskom na zimsko računanje vremena, u nedjelju 30. oktobra 2022. godine, doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova (termina tzv. jeftinije i skuplje električne energije) za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, saopšteno je iz ove kompanije.

Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima i subotom u intervalima od 13:00 do 16:00 i od 22:00 do 7:00 sati narednog dana, a nedjeljom cijeli dan.

Za ostale kategorije kupaca JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo (kupce koji električnu energiju preuzimaju na 110 kV naponu, kupce koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kV naponu, te javnu rasvjetu i ostalu potrošnju na 0,4 kV naponu) manji tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima u intervalu od 22:00 do 7:00 sati narednog dana, a subotom i nedjeljom cijeli dan.

- Reklama -

Informacije kupci mogu dobiti na web stranici JP Elektroprivreda BiH d.d. –Sarajevo, putem besplatnih brojeva telefona u informativnim centrima i na šalterima informacija u svim elektrodistributivnim dijelovima JP Elektroprivreda BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular