Monday, February 6, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEErdogan stigao na Pantovčak, dočekao ga Milanović

Erdogan stigao na Pantovčak, dočekao ga Milanović

- Reklama -


Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je sa suprugom Emine na Pantovčak gdje su ih dočekali predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i njegova supruga Sanja Musić Milanović.

Slijedi tête-à-tête susret Milanovića i Erdogana, a nešto kasnije će prve dame Hrvatske i Turske posjetiti Osnovnu školu Matije Gupca.

Izvor : N1

Mjere sigurnosti su izuzetno velike, a kako je javila reporterka N1 zagreb je pun policije te tako na svakih 20 metara stoji barem jedan policajac.

BiH će biti neizbježna tema tokom Erdoganove posjete Hrvatskoj

- Reklama -

Još od utorka u Zagrebu, ali i Sisku i Velikoj Gorici na snazi su posebne sigurnosne mjere. Saobraćajne blokade uzrokovale su nervozu među građanima. Takozvani “ljudi žabe”, snajperisti, zavarivanje šahtova. To je samo dio sigurnosnog protokola, a jedna od specijalnih mjera zaštite su i dronovi.

Izvor : N1

Erdogan je stigao u Zagreb kako bi pridonio jačanju ekonomskih odnosa Hrvatske i Turske i otvorio novi islamski centar s džamijom u Sisku, ali za očekivati je da će pitanje izbornog zakona u BiH dominirati u razgovorima s hrvatskim državnim vrhom.

Recep Tayyip Erdogan je prošli put bio u Hrvatskoj 2016. godine.

Erdogan stiže nakon posjeta Sarajevu i Beogradu.

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular