Sunday, January 29, 2023
spot_img
HomeVIJESTI'EUFOR je nepristrasna snaga fokusirana na sigurno i stabilno okruženje u BiH'

‘EUFOR je nepristrasna snaga fokusirana na sigurno i stabilno okruženje u BiH’

- Reklama -


EUFOR je sposobna, nepristrasna i višenacionalna snaga koja je fokusirana na podršku lokalnim vlastima u pružanju sigurnog i stabilnog okruženja za sve građane Bosne i Hercegovine, poručila je glasnogovornica Catherine Smyth-Barrett, povodom vježbe Brzi odgovor 2022 koja se trenutno odvija u našoj zemlji.

Podsjećamo, vojnici iz 20 država su se okupili u BiH kako bi u periodu od 17. oktobra do 20. novembra demonstrirali odlučnost EUFOR-a da pruži doprinos održavanju sigurnog i stabilnog okruženja za sve građane BiH.

Smyth-Barrett je pojasnila šta je svrha vježbe koju organiziraju snage EU.

- Reklama -

Vježbe su neophodne kako bi se dostigao i održao najviši nivo interoperabilnosti i saradnje. Vježbamo kako bi unaprijedili spremnost, fleksibilnost i sposobnosti EUFOR-a. Vježbamo kako bi potvrdili naše sposobnosti, i utvrdili najefikasnije prakse. Vježbamo kako bi povećali sposobnost naših trupa koje dolaze iz 20 zemalja kako bi radili kao jedan tim”, kazala je Smyth-Barret.

 

Vijeće sigurnosti UN-a na jučerašnjoj je sjednici jednoglasno usvojila Nacrt rezolucije kojom se produžuje mandat misije EUFOR Althea za još jednu godinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular