Njegovo zanimanje nema veze sa glumom.

Legendarni film „Otac na službenom putu“ brzo je osvojio srca publike i i danas je mnogima jedan od omiljenih.

Posebnu pažnju tada je privukao bucmasti dječak Malik kog je glumio Moreno de Bartoli.

On se tada našao rame uz rame sa Mikijem Manojlovićem i Mirjanom Karanović, te su zajedno odlično uspjeli da dočaraju probleme i tragedije jedne porodice iz pedesetih godina prošlog vijeka.

Ipak, iako je imao zapaženu ulogu, De Bartoli se više nije bavio glumom i posvetio se potpuno drugačijem zanimanju.

Naime, on je danas šef kuhinje u jednom sarajevskom hotelu, a pre nekoliko godina postao je i zvanični ambasador za jugoistočnu Evropu svetski poznatog brenda čokolade.

Moreno je, inače, kulinarsku karijeru započeo 1998. godine u Izraelu. On je iskustvo sticao i u Velikoj Britaniji, a onda je otišao u Tel Aviv kao šef-kuvar za peciva i ketering.

Izvor : Nel Pavletic/PIXSELL

Od 2009. godine je vlasnik ugostiteljske kompanije u Rijeci, a ima i diplomu “Le Cordon Bleu” akademije u Londonu za majstora peciva.

Posljednjih osam godina živi u Sarajevu sa porodicom i, kako je rekao, nada se da se više neće seliti.

„Nadam se da više nigdje neću ići, ali nikad se ne zna. Osećam se kao da nikada nigde nisam ni išao. Sarajevo se, osim nekih ratnih tragova, nije mnogo promijenilo. Što se kaže ‘svoj na svom’. Moji roditelji – Josip i Emina koji još žive u Izraelu, čuvaju albume sa slikama i potpisima svih glumaca iz filma. Oni se još nisu vratili. Tamo privode kraju svoje karijere i onda će u Sarajevo da dočekaju zasluženu penziju“, rekao je on jednom prilikom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime