Saturday, February 4, 2023
spot_img
HomeGLOBUS"Evropa žanje ono što je posijala, ove zime imat će ozbiljne probleme"

“Evropa žanje ono što je posijala, ove zime imat će ozbiljne probleme”

- Reklama -


Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da Rusija smanjuje dotok prirodnog gasa u Evropu kao odgovor na sankcije, dodajući da Evropa “žanje ono što je posijala”.

“Evropa zapravo žanje ono što je posijala”, rekao je Erdogan novinarima u Ankari, dodajući da su sankcije natjerale ruskog predsjednika Vladimira Putina da uzvrati koristeći resurse gasa.

On je rekao da Putin koristi sva sredstva i oružje na raspolaganju, a najvažnije od njih je prirodni gas. “Nažalost – mi to ne bismo željeli, ali – takva situacija se razvija u Evropi”, rekao je Erdogan.

- Reklama -

On je rekao da će Evropa ove zime imati ozbiljne probleme. “Mi nemamo takav problem”, dodao je Erdogan.

Rusija je na neodređeno vrijeme zaustavila protok kroz gasovod “Sjeverni tok 1” i smanjila ili obustavila snabdijevanje tri svoja najveća gasovoda ka zapadu od početka agresije u Ukrajini. I isporuke nafte su preusmjerene na istok.

Turska, koja ima crnomorske granice i sa Rusijom i sa Ukrajinom, rekla je da bi pridruživanje sankcijama protiv Rusije naškodilo njenoj ekonomskoj situaciji i tvrdi da je fokusirana na napore posredovanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

OznakeSource link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular