Tuesday, January 31, 2023
spot_img
HomeGLOBUSFinska premijerka Sanna Marin neće biti kažnjena zbog snimaka s privatne zabave

Finska premijerka Sanna Marin neće biti kažnjena zbog snimaka s privatne zabave

- Reklama -


Finska premijerka Sanna Marin nije zanemarila dužnosti u svom uredu tokom ljetnih zabava kojima je prisustvovala, zaključio je pravobranilac te zemlje.

Nema razloga da se pomisli kako je socijaldemokratska šefica vlade zanemarivala svoje službene dužnosti ili prekršila zakon, pojasnio je pravobranilac Tuomas Pöysti u reviziji tužbe na neprilično ponašanje 36-godišnje premijerke za vrijeme ljetnih zabava.

Marin je u augustu dospjela na naslovnice zbog videosnimke s privatnog partyja na kojem se vidi kako pleše i pjeva s prijateljima.

Test na droge je bio negativan

- Reklama -

Jedna od snimki potakla je glasine o tome da je mlada premijerka možda konzumirala droge, no ona je odmah odbacila sve optužbe i spremno se podvrgla testu na droge, koji je bio negativan.

Zakonitost aktivnosti vlade, predsjednika i vlasti u Finskoj provjerava nezavisni ministar pravosuđa. Građani mu mogu podnijeti pritužbe ako sumnjaju na to da se neko ponašao protuzakonito.

Nakon što su objavljene snimke premijerke Marin, Pöysti je dobio nekoliko takvih pritužbi u kojima je uglavnom optužuju da nije sposobna za obavljanje dužnosti zbog konzumiranja alkohola.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular