Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeFUDBALFK Sarajevo oštro osuđuje zabranu za dolazak navijača u Trebinju

FK Sarajevo oštro osuđuje zabranu za dolazak navijača u Trebinju

- Reklama -


“FK Sarajevo oštro osuđuje zabranu organizovanog dolaska navijača našeg kluba na utakmicu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe Leotara, na stadionu „Police“ u Trebinju”, oglasili su se danas iz “Bordo” kluba.

“Već drugi put, u razmaku od svega 7 mjeseci, našim navijačima se zabranjuje organizovan dolazak na stadion u Trebinje pod izgovorom da se na samom prilazu stadionu vrše građevinski radovi zbog kojih nisu ispunjeni bezbjednosni uslovi za dolazak navijača. Skoro identičan odgovor dobili smo i za prošlosezonsku utakmicu, odigranu 2. aprila 2022. godine. Zvaničnu zabranu potpisala je Policijska uprava Trebinje, nakon obilaska stadiona zajedno sa predstavnicima Leotara i izvođačem radova.

Iz tih dopisa može se zaključiti da se radi o istim višemjesečnim radovima ispred stadiona, ali postavlja se pitanje šta se dešavalo sa građevinskim radovima 16. oktobra 2022. godine na utakmici Leotar – Zrinjski i 22. oktobra 2022. godine na utakmici Leotar – Široki Brijeg. Na oba meča gostujući timovi imali su podršku svojih navijača na tribini namijenjenoj za iste. Očigledno je da se radi o dvostrukim aršinima i da je, iz nekih nama nepoznatih razloga, određenim navijačkim grupama dozvoljen organizovan dolazak na stadion dok se drugim isti zabranjuje. Napominjemo da se FK Sarajevo organizatorima utakmice u Trebinju prvi put obratio još 2. novembra, odnosno 18 dana prije samog odigravanja meča”, naveli su iz FK Sarajevo.

- Reklama -

Još se pitaju “Za koga se ustvari igra fudbal u BiH”?

“Za koga se igra fudbal u Bosni i Hercegovini sve više nažalost postaje retoričko pitanje. Nevjerovatno je da se iz sezone u sezonu klubovi i navijačke grupe suočavaju sa istim problemima u ligi koja ima objektivan problem sa posjetom na utakmicama.

Pozivamo odgovorne u NS/FS BiH da u skladu sa svojim mogućnostima konačno riješe ovaj višegodišnji problem. Klubovi koji nisu u stanju adekvatno organizovati utakmice, u skladu sa pravilima takmičenja, ne bi trebali nastupati u najvišem rangu našeg fudbala”, poručili su.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular