Monday, December 5, 2022
HomeBIZNISFrancuski poreznici koriste vještačku inteligenciju da nađu neprijavljene bazene

Francuski poreznici koriste vještačku inteligenciju da nađu neprijavljene bazene

- Reklama -


Otkriće neprijavljenih bazena francuskoj poreskoj upravi donijelo je neočekivani priliv od oko 10 miliona evra, objavili su francuski mediji. Ova suma prikupljena je zahvaljujući jednomjesečnom eksperimentu u kojem je poreska služba zahvaljujući vještačkoj inteligenciji pronašla 20.000 “sakrivenih” bazena.

Vlasnici bazena u Francuskoj moraju da ih prijave poreskoj upravi, jer oni podižu vrijednost kuće, a to znači i veći porez na nekretninu.

Da bi pronašli neprijavljene bazene, poreska uprava je koristila softver koji je razvijen u saradnji Gugla i fransuke konsultantske kuće Kapgemini. Pilot projekat traženja bazena na ovaj način obavljen je u oktobru 2021. godine u devet regiona, a zbog dobrih rezultata poreznici sada žele da ga primjene na teritoriji cele države.

- Reklama -

Gradnja bazena počela je da cvjeta i prije kovid krize, a sa radom od kuće koji je donijela pandemija, bazeni su „eksplodirali“ u Francuskoj.

List Parizijen je objavio da porez na prosječan bazen od 30 kvadrata iznosi oko 200 evra godišnje.

Poreska uprava sada želi da proširi primjenu softvera, tako da traže ne samo bazene, već i nadograđene terase, tremove, letnjikovce i druge objekte na koje se porez takođe plaća.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: