Monday, September 25, 2023
spot_img
HomeLIFESTYLEFrizer otkrio neverovatno jednostavan trik da rešite problem

Frizer otkrio neverovatno jednostavan trik da rešite problem

- Reklama -


frabanje


Foto: Shutterstock

Sede vlasi nisu baš omiljen „detalj“ u kosi kod mnogih dama. Ipak, sede možete pobediti. Saznajte kako prekriti sede bez farbanja na prirodan način.

Nakon tridesete godine života šanse za pojavu sedih vlasi povećavaju se čak 20 %. Ima i onih koji će prve sede primetiti još u mladosti. Kada ćete vi dobiti prve sede vlasi zavisi od mnogo faktora. Jedan od njih je svakako genetika. 

Ukoliko u svojoj porodici imate dosta osoba koje su potpuno sede ili su jako rano počele da ih dobijaju, velika je verovatnoća da će se to desiti i vama. 

Ove frizure PODMLAĐUJU: Stručnjak tvrdi – deluju efikasnije od nekih ESTETSKIH TRETMANA

Ove frizure PODMLAĐUJU: Stručnjak tvrdi – deluju efikasnije od nekih ESTETSKIH TRETMANA

Umesto vežbanja koristi POSEBNO “pomagalo”: Jelena Karleuša otkrila tajnu VITKE LINIJE, ovo je njen JELOVNIK

Umesto vežbanja koristi POSEBNO “pomagalo”: Jelena Karleuša otkrila tajnu VITKE LINIJE, ovo je njen JELOVNIK

Za prikrivanje postoje razni trikovi, a mi smo izdvojili jedan genijalan koji predlaže Met Njumen, popularni njujorški frizer. On savetuje da sede prekrijte toniranim gelom za obrve. Osim što prikriva sede vlasi, gel za obrve vizualno će kosu učiniti gušćom.

Koristite li gel kod korena kose, osim što ćete vizualno kosu učiniti punijom i gušćom, sakrićete i sede. Boja gela se pritom mora podudarati s ostatkom kose, kako bi efekt bio što prirodniji i uverljiviji.

- Reklama -

opadanje kose

Zašto kosa vremenom sedi?

Pojava sedih vlasi je sasvim normalna pojava, ali ipak nisu svi srećni zbog činjenice da njihova kosa postaje bela.  Postoji mnogo razloga zašto vaša kosa postaje bela, osim godina. Neki od njih su:

  • Nedostatak vitamina. Bilo koji nedostatak vitamina B6, B12, biotina, vitamina D ili vitamina E može doprineti preranoj pojavi sedih vlasi.
  • Genetika. Ranija pojava sede kose kod belaca može početi već sa 20 godina, dok osoba može biti mlađa od 25 godina među Azijatima, a 30 godina u populaciji Afroamerikanaca.
  • Nedostatak kiseonika- oksidativni stres. Oksidativni stres izaziva neravnotežu kada u organizmu nema dovoljno antioksidanata koji bi sprečili štetne efekte slobodnih radikala. Slobodni radikali su nestabilni molekuli koji oštećuju ćelije, ubrzavajući starenje i bolesti. Previše oksidativnog stresa može uticati na razvoj bolesti, uključujući vitiligo stanja kože i pigmenta. Vitiligo takođe može pretvoriti kosu u belu boju zbog smrti ćelija melanina ili gubitka ćelijske funkcije.
  • Određena medicinska stanja. Problemi sa štitnom žlezdom, autoimune bolesti, kao i alopecija areata, mogu dovesti do ranije pojave sedih vlasi, jer se brže gubi meanin iz ćelija kose.
  • Stres. Ćelije odgovorne za boju kose mogu se “isprazniti” kada je organizam često izložen stresnim situacijama. 
  • Pušenje. Neka istraživanja dokazala su da se kod pušača 2 puta češće javlja pojava sedih vlasi pre tridesete godine života.
  • Upotreba jakih preparata za negu kose. Svakodnevna upotreba hemijskih preparata za negu kose, kao i alata za stilizovanje može dovesti do ranije pojave sede kose.
  •  - Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular