Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeFUDBALFS BiH odbio kompaniju koja je u Kataru oborila rekord postavljanja travnjaka

FS BiH odbio kompaniju koja je u Kataru oborila rekord postavljanja travnjaka

- Reklama -


Ko gleda Svjetsko prvenstvo u Kataru možda ne zna da je terene na kojima igraju najbolji fudbaleri svijeta napravila kompanija koju je N/FS BiH odbio na tenderu za gradnju terena na stadionima u Bosni i Hercegovini.

Dok je od juna do danas u Bosni i Hercegovini završen samo jedan od ukupno četiri terena koje grade kompanije koje su dobile posao od N/FS BiH, tereni na SP izgledaju besprijekorno, a izgradila ih je kompanija koja je konkurisala i nije dobila posao zbog toga što je iskreno navela vrijeme završetka radova.

Kompanija SIS Pitches završila je gradnju terena u Kataru u rekordnom roku, a umjesto četiri, kao što je to slučaj u Bosni i Hercegovini, SIS je završio sedam od osam terena na novim stadionima u Kataru.

- Reklama -

I ne samo to. Dok se dobitnički konzorcij, kojem je N/FS BiH ukazao povjerenje, muči sa svim mogućim aspektima gradnje, SIS Pitches je oborio svjetski rekord kada je u pitanju brzina postavljanja travnate površine na nekom stadionu. Za postavljanje travnjaka na stadionu Khalifa bilo im je potrebno samo 13 i po sati, kako su sami objavili na Youtubeu.

Za to vrijeme radovi na stadionima u Bosni i Hercegovini počeli su početkom juna, a završen je u potpunosti samo onaj u Banjoj Luci. Još uvijek se, nakon skoro šest mjeseci, čeka završetak na stadionima “Rođeni”, gdje je zabilježeno najviše problema, “Tušanj”, te “Asim Ferhatović – Hase”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular