Glavni glumački par serije „Kljun“, snimljene u produkciji United Media, Ivana Vuković i Stefan Vukić nagrađen je večeras u okviru Sarajevo Film festivala.

Ivana Vuković osvojila je Srce Sarajeva za najbolju glavnu glumicu dok je Stefan Vukić osvojio Srce Sarajeva u kategoriji Zvjezda u usponu.

Strukovni žiri sastavljen od više od 400 filmskih profesionalaca iz regiona, ove godine je u konkurenciju za nagrade uvrstio 17 serija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Kosova i Slovenije a glavnu nagradu osvojila je serija „Područje bez signala“.

Serija „Kljun“, koja je premijerno predstavljena na prošlogodišnjem festivalu imala je ukupno 8 nominacija.

Prethodno je prošle godine osvojila nagradu publike na prestižnom međunarodnom festivalu serija u Kanu a gledaoci su imali priliku da je premijerno gledaju na televiziji Nova S u Srbiji.

U pitanju je kriminalistička serija, u kojoj mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, ne očekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.

Boravak u Subotici preokrenuće joj život, posebno kada njoj i njenoj desetogodišnjoj ćerki počnu da se javljaju zastrašujući snovi koji se povremeno i ostvaruju. Prihvatanjem svog neobičnog dara, Sonja će razotkriti opasnu zaveru koja se krije iza navodnog samoubistva, ali i duboko zakopanu tajnu iz svoje prošlosti.

Serija je rađena po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića … Uloge tumače Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, devojčica Drena Mršić. Kreativni producent i saradnik na scenariju je Srđan Dragojević, direktor fotografije je Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić.

Izvršni producent serije je Delirium Film.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime