Friday, December 9, 2022
HomeLJEPOTA I MODAGLUMICA ZAPOČINJE DAN SA KAFOM I OVIM NEOBIČNIM DODATKOM: Nikad lakše do...

GLUMICA ZAPOČINJE DAN SA KAFOM I OVIM NEOBIČNIM DODATKOM: Nikad lakše do kože bez bora i ZDRAVIH KOSTIJU | Najnovije vesti

- Reklama -


dženifer aniston


Foto: Instagram printscreen/jenniferaniston

Dženifer Aniston čak i najmanjim komentarom o svojoj fitnes rutini i ishrani pokreće trendove.

Glumica Dženifer Aniston je popularizovala povremeni post i ukusne smutije, a nedavno su svi kopirali i njen recept za salatu koju je svakodnevno ručala punih 10 godina na setu “Prijatelja”.

Poznata glumica igra se sa psima na otvorenom, ide u teretanu, uživa u vremenu sa svojim prijateljicama, a dan započinje šoljom vruće kafe pomešane s kolagenom u prahu.

Vreme buđenja OTKRIVA KAKAV STE TIP: Medved, LAV ILI VUK, ovo dosta govori o vašem karakteru i navikama

Vreme buđenja OTKRIVA KAKAV STE TIP: Medved, LAV ILI VUK, ovo dosta govori o vašem karakteru i navikama

GREŠKOM NARUČILA PAPRENO SKUP KAUČ, sad plače i moli: Devojka traži novčanu pomoć, a prozivke samo pljušte! (VIDEO)

GREŠKOM NARUČILA PAPRENO SKUP KAUČ, sad plače i moli: Devojka traži novčanu pomoć, a prozivke samo pljušte! (VIDEO)

- Reklama -

Suplementi kolagena postali su hit poslednjih godina zbog svog navodnog potencijala da povrate mladalački izgled i ojačaju kosti, nokte i kosu. Kolagen je sam po sebi moćan protein koji se nalazi u kostima, tkivu i hrskavici, a portal “Eating Well” odlučio je da istraži jesu li njegovi suplementi zdravi i da li smeju da se mešaju s kafom.

Kolagenom u prahu pozabavila su se neka naučna istraživanja

Stručnjaci za ishranu uzimaju ga kao zamenu za protein surutke, ali nisu svi jednako zdravi. Za najviše zdravstvenih prednosti treba potražiti one na kojima stoji da sadrže kolagen peptide ili hidrolizovani kolagen, piše pomenuti portal.

Dženifer voli dodatak kolagena koji sadrži i vitamin C i hijaluronsku kiselinu. Međutim, takvi suplementi mogu biti prilično skupi, a nisu nužno korisniji od konzumiranja hrane koja sadrži kolagen poput supe od kostiju ili hrane bogate vitaminom C, kao što su citrusi, bobičasto voće i brokoli.

“Definitivno vam ne treba skupi suplement kolagena kako biste imali jake kosti i zdravu kožu, kosu i nokte”, kaže dijetetičarka Viktorija Siver.

“Konzumiranje hrane koja sadrži kolagen, poput supe od kostiju i pileće kožice, može vam pomoći da povećate unos kolagena, ali najefikasnijio način je da se fokusirate na konzumiranje više hrane koja pomaže u zdravoj proizvodnji kolagena u vašem telu, posebno na hranu bogatu aminokiselinama prolinom i glicinom i vitaminom C. Razmislite o mesu, ribi, mlečnim proizvodima, orašastim plodovima, pasulju, jajima, pšeničnim klicama i voću, posebno agrumima”, preporučila je.

Da li kolagen u prahu sme da se dodaje u kafu?

Članak dr Bruk Rasel kaže da kolagen neće izdržati na temperaturama višim od telesne, a željene zdravstvene dobrobiti će biti smanjene ili će potpuno izostati, što niko ne želi. Zato bi kolagen u prahu, ako već odlučite da ga konzumirate, bilo bolje da dodate jutarnjem smutiju ili razmutite u čaši vode.

 

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: