Tuesday, September 26, 2023
spot_img
HomeITGoogle upozorio: Hitno ažurirajte Google Chrome

Google upozorio: Hitno ažurirajte Google Chrome

- Reklama -


Google je preporučio svojim korisnicima da što prije ažuriraju “Google Chrome“ zbog važnih sigurnosnih stavki, od kojih je jedna kritična.

Tehnološki gigant je potvrdio nekoliko sigurnosnih ranjivosti na svim platformama i podstakao korisnike da ažuriraju Chrome što je prije moguće.

Google u saopćenju navodi da su vanjski istraživači otkrili preko 20 ranjivosti, od kojih su osam kategorisane kao visokorizične, dok se jedna smatra kritičnom.

- Reklama -

Kritična ranjivost se, kako navodi Forbes, tiče eksploatacije memorije i postala je najčešći metod za hakovanje Chromea u posljednjih nekoliko godina.

Kako ažurirati?

Kako biste ažurirali što prije, potrebno je otići na Chrome meni (tri tačkice u gornjem desnom uglu), zatim Help (Pomoć) > About Google Chrome (O Google Chrome-u), a ažuriranje će samo započeti nakon toga. Verzija nakon ažuriranja treba da bude “105.0.5195.54“ na Windowsu i “105.0.5195.52“ na Macu.

Izvor : Chrome/Screenshot/Nova.rs

Google Chrome i sam nadgleda da li ima novih ažuriranja i preuzima ih kada je to moguće. Međutim, proces je spor i ponekad je potrebno i po nekoliko sedmica da ažuriranje stigne do svih korisnika.

Ranjivosti su ozbiljne, a napadači mogu da ih iskoriste za injektiranje malicioznih elemenata u Chrome.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular