Tuesday, September 26, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEGotova istraga o Matijaniću, ministarstvo tvrdi: Nije se redovno kontrolisao

Gotova istraga o Matijaniću, ministarstvo tvrdi: Nije se redovno kontrolisao

- Reklama -


Ministarstvo zdravlja Hrvatske objavilo je da je gotova inspekcija i zaključak stručne komisije o smrti novinara Vladimira Matijanića.

Nalaze je predstavila Mirjana Tadić iz Službe zdravstvene inspekcije, koja je istakla da je nadzor obavljen u KBC Spit, u Zavodu za hitnu medicinu, u Domu zdravlja u ordinaciji doktorke Ugarković i u privatnoj ambulanti.

„Nije se redovno kontrolisao. Pacijenti imaju veći rizik od teškog oblika i smrti ako dobiju kovid, pacijent je samoinicijativno kontaktirao imunologinju koja mu je savjetovala da prolongira vakcinaciju. Nakon toga se više nije javio. Nevakcinacija protiv kovida dodatno povećava rizik kod takvih bolesnika“, rekla je ona.

- Reklama -

Navedeno je da je Matijanić primljen na pregled 2. avgusta, a da je nakon obrade pušten kući uz preporuke.

Matijanić je preminuo 5. avgusta, a njegova smrt privukla je veliku pažnju javnosti nakon što je njegova partnerka Andrea Topić objavila da ljekari u splitskoj bolnici i hitna pomoć nisu željli da mu pomognu iako je imao niz komorbiditeta.

Prvi nalaz obdukcije je pokazao da je Matijanić imao kovid i teški oblik upale pluća, koja je bila posljedica zaraze koronavirusom, tzv. obostranu intersticijsku upalu pluća.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular