Monday, February 6, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEGrađani Mitrovice čuli "jaku eksploziju", policija - u pitanju pirotehnika

Građani Mitrovice čuli “jaku eksploziju”, policija – u pitanju pirotehnika

- Reklama -


Građani sjeverne Kosovske Mitrovice su nešto iza 22 sata čuli jaku eksploziju. Kako za N1 je rekao zamjenik komandira Kosovske policije za region Sjever, major Besim Hoti, u pitanju su pirotehnička sredstva koja su bačena u multietničkom naselju tri solitera, nedaleko od pripadnika Kosovske policije.

Podsjetimo, sinoć je u sjevernu Mitrovicu ušlo više stotina pripadnika Kosovske policije iz redovnih jedinica, albanske nacionalnosti. Kako je rečeno u Kosovskoj policiji, isključivi razlog njihovog dolaska je „zaštita etnički mješovitih dijelova grada, a nakon više pritužbi Albanaca sa Sjevera da se ne osjećaju bezbjedno“.

Dolazak policajaca sa juga uznemirio je, međutim, građane i izazvao oštre reakcije Beograda. Zvaničnici Srbije ocijenili su da je riječ o okupaciji sjevera Kosova, a pominju i mogućnost povratka vojske, u skladu sa, kako kažu, Rezolucijom 1244 UN.

Boris Tadić: Lažu javnost

- Reklama -

Boris Tadić, lider Socijaldemorkatske stranke i bivši predsjednik Srbije, na Twitteru je objavio da Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ne govori istinu kada izjavljuje da će Srbija razmotriti povratak hiljadu pripadnika srbijanskih bezbjednosnih snaga na Kosovo.

“Direktor kancelarije za KiM laže javnost kako će Srbija ‘razmotriti’ povratak do 1.000 pripadnika naših bezbjednosnih snaga na KiM sa ciljem zaštite našeg stanovništva. A istina je da mogu doći na KiM samo pod odobrenjem komandanta KFOR-a i to ne u tu svrhu!“, napisao je Tadić.

„Dakle, kancelariju za KiM nam vodi osoba koja ne poznaje čak ni rezoluciju 1244 ili koja svjesno obmanjuje građane o navodnom patriotizmu ove vlasti, kako bi prikrili da su predali gotovo sve preostale poluge državnosti Srbije nakon Kumanovskog sporazuma“, dodao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular