Thursday, February 9, 2023
spot_img
HomeFUDBALGradonačelnica Sarajeva zaprijetila NS BiH prekidom saradnje

Gradonačelnica Sarajeva zaprijetila NS BiH prekidom saradnje

- Reklama -


Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić zaprijetila je prekidom saradnje Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine ukoliko krovna kuća bh. nogometa ostane pri naumu da se odigra prijateljska utakmica sa Rusijom.

“Sarajevo, kao grad koji je najduže bio pod opsadom agresora i ja kao gradonačelnica, oštro osuđujemo odluku Fudbalskog saveza da igra prijateljsku utakmicu sa Rusijom”, navela je Karić, te dodala:

“Smatram moralnom obavezom da Fudbalski savez BiH, stručni štab i igrači ovu utakmicu odbiju”.

- Reklama -

Gradonačelnica Sarajeva je ocijenila kako je prihvatanje poziva Rusije “diskreditirajuće za našu zemlju jer bi time igrali sa nogometnom reprezentacijom koja se nalazi pod sankcijama UEFA-e i FIFA-e te joj je zabranjeno nastupanje u svim takmičenjima pod njihovom ingerencijom”.

“Ukoliko se odluka ne promijeni, Grad će prestati sa saradnjom sa Savezom, koja je do sada bila kvalitetna”, poručila je Karić.

Podsjećamo, u trenucima kada su FIFA i UEFA uveli sankcije Savezu Rusije zbog agresije ove zemlje na Ukrajinu, čelnici NS BiH su još jednom krenuli kontra svih kada su dogovorili prijateljski meč sa reprezentacijom Rusije. Sa političkom pozadinom ili ne, činjenica je da su vodeći ljudi Saveza napravili novi pedalj podjele i nacionalni tim udaljili od navijača.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular