Thursday, February 9, 2023
spot_img
HomeCRNA HRONIKAGranična policija BiH: Zaustavili autobus s migrantima, svi bez dokumenata

Granična policija BiH: Zaustavili autobus s migrantima, svi bez dokumenata

- Reklama -


Kako je priopćila Granična policija, u mjestu Gašnica njeni su službenici kontrolirali putnike u autobusu koji se nalazio u pograničnome području BiH s Republikom Hrvatskom, gdje su namjeravali ilegalno ući.

Granična policija BiH Pripadnici Granične policije BiH spriječili su krijumčarenje 48 migranata u općini Gradiška, nedaleko granice s Hrvatskom, nakon što su kontrolirali autobus kojim su putovali te je naložena njihova deportacija, priopćeno je u ponedjeljak.

Utvrđeno je kako su svi putnici strani državljani bez identifikacijskih dokumenata, a u upitnicima za migrante izjavili su da njih 21 dolazi iz Afganistana, osmero iz Pakistana te 19 njih iz Bangladeša. Po nalogu Tužiteljstva BiH ispitan je vozač autobusa kojega se sumnjiči za krijumčarenje migranata te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava.

- Reklama -

Nakon kriminalističke obrade i saslušanja strani državljani su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH te je predloženo njihovo protjerivanje s područja BiH. Prema podacima Službe za poslove sa strancima u BiH u ovoj godini smanjio se broj migranata koji koristeći tzv. balkansku rutu pokušavaju stići do zemalja Europske unije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular