Friday, March 31, 2023
spot_img
HomeVIJESTIGrlić Radman pozvao Hrvate da izađu na izbore u BiH

Grlić Radman pozvao Hrvate da izađu na izbore u BiH

- Reklama -


Ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman pozvao je u petak Hrvate u Bosni i Hercegovini na masovan izlazak na predstojeće izbore kako bi “očuvali ulogu jednakopravnog i konstitutivnog naroda”.

”Dopustite mi danas pozvati sve bosanskohercegovačke Hrvate da u što većem broju izađu na skore izbore, jer samo tako ćemo uspjeti obraniti naša ustavom zajamčena prava konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini”, rekao je Grlić Radman u Orašju.

Dodao je kako bi bio “povijesni paradoks da hrvatski narod, čiji su vojnici bili presudni da BiH danas uopće postoji kao suverena država, prepusti drugima da odlučuje o njegovoj sudbini”.

- Reklama -

“Više se neće pristajati na nijedno rješenje koje neće imati podršku legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda okupljenih u Hrvatskom narodnom saboru (HNS) BiH”, istaknuo je ministar RH.

Kandidatkinja za člana državnog predsjedništva Borjana Krišto (HDZ BiH) rekla je kako Hrvati u BiH idu na izbore po neizmjenjenim izbornim pravilima.

“Upravo je zbog toga HNS BiH odlučio ići s jednim zajedničkim kandidatom kako bi poslali poruku svim onim političkim opcijama koji pod krinkom građanskog promišljaju i vide budućnost na jedan drugi način. Hrvatski narod svojom većinskom voljom treba odlučivati tko će ga predstavljati“, istaknula je Krišto.

Grlić Radman, ministrica poljoprivrede RH Marija Vučković i ministar obrane RH Mario Banožić te dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a bili su na otvaranju muzeja pri Franjevačkome samostanu u mjestu Tolisi kod Orašja.

Posjetili su i općine Domaljevac Šamac i Odžak, a u Orašju obišli lokaciju budućeg hrvatskog konzulata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular