Wednesday, June 7, 2023
spot_img
HomeGLOBUSGuverner Teksasa šalje migrante u glavni grad SAD-a, na udaru žestokih kritika

Guverner Teksasa šalje migrante u glavni grad SAD-a, na udaru žestokih kritika

- Reklama -


Guverner Teksasa Greg Abbott nastavio je slati autobuse pune migranata koji su ilegalno prešli američko-meksičku granicu u glavni grad Sjedinjenih Američkih Država Washington, zbog čega ga osuđuju lokalni zvaničnici.

Anadolija je fotografisala desetine migranata koji su stigli u Washington, u petak ujutro, a neki od njih slavili su dolazak nekoliko metara od američkog Kapitola.

Abbott je optužen za korištenje migranata kao političkog oružja uoči izbora u novembru, prevozeći hiljade migranata autobusima na područje pod jurisdikcijom demokrata, uključujući Washington i New York.

- Reklama -

Za mnoge migrante Washington je centralna tačka na putu do krajnjeg odredišta, pa sada mnogi od njih spavaju u parkovima, na parkinzima i na ulicama.

Kritičari tvrde da Abbott koristi migrante da dodatno antagonizuje američkog predsjednika Joea Bidena i demokrate uopšte u ciničnim triku za osvajanje glasova.

Gradonačelnica Washingtona Muriel Bowser više puta je situaciju nazvala “humanitarnom krizom” za koju je grad loše pripremljen.

U dva navrata apelovala je na Pentagon da odobri raspoređivanje Nacionalne garde, ali je odbijena. Ministarstvo odbrane tvrdi da njihove trupe nisu prikladne za obavljanje zadataka potrebnih za pomoć migrantima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular