Tuesday, May 30, 2023
spot_img
HomeKULTURAHadžihafizbegović više nije direktor Kamernog teatra, potvrđena nova imenovanja

Hadžihafizbegović više nije direktor Kamernog teatra, potvrđena nova imenovanja

- Reklama -


Dužnosti direktora je razriješen 6. septembra, prije isteka mandata na koji je imenovan, jer Skupština KS nije usvojila izvještaj.

“Sjednica skupštine KS je bila 24.5, kada za četiri javne ustanove kulture nisu usvojeni izvještaju o radu i finansijski izvještaj. Nakon toga donosi se zaključak Skupštine da se smjenjuju Upravni i Nadzorni odbori. Nakon čega idu imenovanja v.d. Upravnih i Nadzornih odbora, a zaključak je bio 7. juna”, pojasnio je ministar Avdić.

Naglašava da je Vlada ta koja razrješava direktora javnih ustanova, u konkretnom slučaju i kada je u pitanju Emir Hadžihafizbegović.

Potvrdio nam je i da je za v.d. direktora Kamernog teatra 55 imenovan Muhamed Hadžović, te da je Vlada potvrdila njegovo imenovanje. Inače, Muhamed Hadžović je sarajevski glumac s dugogodišnjom uspješnom karijerom i nizom pozorišnih i filmskih uloga.

I u druge tri kulturne ustanove su imenovani v.d. direktori. U Muzeju Sarajeva je imenovan Hamdija Dizdar, u Sarajevskom ratnom teatru (SARTR) Maja Salkić Burazerović, a Historijskom arhivu Sarajevo Ismeta Džigal Berkovac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

- Reklama -

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular