Sunday, December 10, 2023
spot_img
HomeVIJESTIHadžikadić: Zar da Bosnu i Hercegovinu prepustim Denisu i Bakiru? Nikad!

Hadžikadić: Zar da Bosnu i Hercegovinu prepustim Denisu i Bakiru? Nikad!

- Reklama -


“Za moje glasačko tijelo oni su interesne skupine. Moji glasači ne bi glasali ni za koga od njih da se ja nisam kandidovao”, tvrdi kandidat koalicije ‘Država’ Mirsad Hadžikadić nakon tvrdnji protukandidata Denisa Bećirovića da će se borba za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine voditi između njega i lidera SDA Bakira Izetbegovića.

Nakon devet sezona emisije Pressing na N1 večeras se nešto desilo po prvi put – gost je istu napustio već u prvim minutama.

Denis Bećirović naprasno napustio Pressing (VIDEO)

- Reklama -

Nakon što je Denis Bećirović (SDP) poručio kako je njegov jedini protukandidat za Predsjedništvo BiH zapravo Bakir Izetbegović (SDA), a potom napustio Pressing, kandidat za ovu poziciju ispred koalicije ‘Država’ Mirsad Hadžikadić poručio je kako se se radi o potpunom nepoštovanju.

Reakcija Mirsada Hadžikadića nakon što je Bećirović napustio “Pressing” (VIDEO)

Potom se prisjetio i toga da je, kada je u početku sedam, pa onda jedanaest stranaka dalo podršku Bećiroviću, tražio od njih da skupa naprave program. Tvrdi – ipak se o programu nije ni razmišljalo.

“Tada sam sretao ljude koji su mi govorili – ukoliko se povučeš nećemo glasati ni za jednog. Za moje glasačko tijelo oni su svi interesne grupe”, konstatovao je Hadžikadić.

Ipak, zanimalo nas je razmišlja li o izbornoj matematici i brojevima. Naime, ukupno 22 godine SDA ima svog kandidata u Predsjedništvu BiH. Je li Hadžikadić stava da ga može prekinuti?

“Da ostavim BiH Bakiru i Denisu – nikad! Meni matematika nije bitna”, poručuje gost Pressinga koji nije bio voljan da razogvara o potencijalnom broju glasova za svakog kandidata.

Ipak, morali smo pitati i to koga bi u naredne četitri godine radije gledao u Predsjedništvu BiH – Izetbegovića ili Bećirovića?

“Izetbegović nikada nije ni trebao uči u politiku. Ali, pogledajte i ovo noćas ponašanje, je li ovo uredu? Jesu li ovo državnici – želite li da oni voditi ovu zemlju? Hoćete li za svoje dijete birati manje zlo kada možete birati dobro? Sada 11 stranaka podržava jednog čovjeka, a barem četiri stranke su proizašle iz SDA!”, izjavio je.

Tvrdi kako su napadi prema njemu koji dolaze iz SDP-a konstantni.

Međutim, mora se konstatovati da takve optužbe na račun Hadžikadića iz Stranke demokratske akcije ne dolaze skoro nikada.

“Znam da Izetbegović razmišlja i govori o meni. Znate onaj princip – prvo vas ignorišu, onda vas ismijavaju, onda se bore protiv vas, onda oni izgube”, objasnio je Hadžikadić.

Sa Izetbegovićem, tvrdi, nikada nije razgovarao. Nema čak niti njegov broj, rekao nam je. Zamjera mu, kako kaže, nesposobnost, negovorenje istine, pri čemu je podsjetio na floskule Izetbegovića koje je iznosio na predizbornim skupovima, poput one da je SDA riješila svaki izazov i problem koji se našao pred državom.

BiH je jedna od najgorih zemalja po pitanju korupcije u svijetu, podsjeća lider Platforme za progres, dodajući da je Stranka demokratske akcije bila u mnogo boljem stanju nego ju je ovaj preuzeo.

“Njegova najveća zasluga je prezime”, zaključio je Hadžikadić.

Iz reda srpskog naroda kao najrealniju opciju za pobjedu za Predsjedninštvo BiH vidi Mirka Šarovića (SDS). Vjeruje da će glasovi upućeni Vojinu Mijatoviću samo pomoći kandidatkinji Željki Cvijanović (SNSD).

Iz reda hrvatskog naroda bolje šanse prognozira Željku Komšiću, iako bi, kaže, najradije ograničio broj mandata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular