Sunday, September 24, 2023
spot_img
HomeFILM I TVHanka i Milić Vukašinović: Rijetki snimak zajedničkog izvođenja velikog hita

Hanka i Milić Vukašinović: Rijetki snimak zajedničkog izvođenja velikog hita

- Reklama -


“Voljela sam, voljela
Voljela sam, znam
Čekala sam, čekala
Srce da mi da.” – čuveni je refren koji se na dernecima i proslavama pjeva horski. Pjesma “Voljela sam, voljela” izašla je kao singl tada mlade pjevačice Hanke Paldum, 1979. godine.

Malo je poznato da je autor i teksta i muzike Milić Vukašinović, jugoslovenska rock legenda, bivši bubnjar Bijelog dugmeta i frontmen grupe Vatreni poljubac. U originalu, pjesma se zove “Volio sam, voljela sam” a muški dio teksta pjeva upravo Vukašinović.  

Pogledajte kako su Hanka Paldum, Milić Vukašinović i Vatreni poljubac izveli ovaj čuveni hit u muško-ženskoj duet verziji. Snimak koji će u vama garantovano probuditi emocije. 

- Reklama -

Dok slušate pjesmu i gledate spot, vjerovatno se pitate – otkud da rock legenda i kraljica sevdaha rade duet? Zanimljiva priča veže se i za njihovo poznanstvo.  

Hanka Paldum je skupa sa svojim tadašnjim suprugom, Muradifom Brkićem, osnovala diskografsku kuću, kultni “Sarajevo Disk” za koju je izdavala grupa Vatreni poljubac. Tako su se Hanka i Mića upoznali, a ljubav prema muzici i kreativnost su učinili svoje.  

N1

Vukašinović je pjesmom “Voljela sam, voljela” pokazao sav potencijal kombinovanja elemenata rock i tradicionalne muzike, a Hanka je otpjevavši ovaj hit postavila nove standarde u folk muzici ovih prostora.  

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular