Više od 800 robnih marki, uključujući Heinz i britanski supermarket Waitrose, morat će promijeniti dizajn logotipa nakon smrti britanske kraljice Elizabete II.

“Mnogi proizvodi u Velikoj Britaniji na sebi imaju kraljevski grb, koji je sada nevažeći”, poručili su iz Udruženja nositelja kraljevskih naloga. Brend može nastaviti koristiti kraljevski grb do dvije godine ako ne dođe do značajnih promjena unutar dotične kompanije, stoji na web stranici udruženja.

Kao novi vladajući suveren, kralj Charles III imat će ovlasti pregledati i izdati kraljevske naloge.

Brendovi mogu koristiti kraljevski grb u svom dizajnu proizvoda ako imaju Royal Warrant of Appointment, dokument koji dopušta brendovima da koriste grb ako isporučuju robu ili usluge kraljevskoj porodici. Prema web stranici udruženja, kako bi se kvalificirale za podnošenje zahtjeva za Royal Warrant, kompanije i preduzeća moraju isporučivati ​​”proizvode ili usluge na redovnoj i kontinuiranoj osnovi kraljevskim domaćinstvima najmanje pet godina”.

Heinz mora mijenjati boce kečapa zbog smrti kraljice

Robne marke koje se prijavljuju za nalog također moraju pokazati da imaju politike i akcijske planove vezane uz okoliš i održivost.

Kraljevski grb prikazuje engleskog lava s lijeve strane i škotskog jednoroga s desne strane koji drži štit s amblemima iz različitih dijelova Velike Britanije, a popraćen je Legendom koja pokazuje koji je član kraljevske porodice izdao nalog.

Kraljevski nalog se izdaje na pet godina i može se pregledati godinu dana prije isteka, piše Insider.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime