Tuesday, June 6, 2023
spot_img
HomeVIJESTIHrana i piće u julu u odnosu na prošlu godinu skuplji za...

Hrana i piće u julu u odnosu na prošlu godinu skuplji za 24,7 odsto

- Reklama -


Julske cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u prosjeku su više za 0,7 odsto u odnosu na jun mjesec. Hrana i bezalkoholna pića, kao i alkoholna pića i duvan, u prosjeku su skuplji 0,5 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Stanovanje i režijski troškovi u prosjeku su skuplji za 1,3 odsto u odnosu na juni, namještaj i aparati za domaćinstvo 1,1 odsto, zdravstvo 0,2 odsto, prevoz 1,7 odsto, rekreacija i kultura 1,6 odsto, a restorani i hoteli, te ostala dobra i usluge za po 0,9 odsto.

Odjeća i obuća u julu je u prosjeku jeftinija za 4,7 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

- Reklama -

Nivo cijena u julu u odnosu na isti mjesec prethodne godine viši je za 16,7 odsto.

U julu u odnosu na isti mjesec lani, hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su skuplji za 24,7 odsto, alkoholna pića i duvan za 2,5 odsto, stanovanje i režijski troškovi za 15,4 odsto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 10,4 odsto.

Zdravstvo je u prosjeku skuplje za 1,6 odsto, prevoz 34,2 odsto, komunikacije za 0,9 odsto, rekreacija i kultura za 8,7 odsto, obrazovanje za 0,8 odsto, restorani i hoteli za 10,8 odsto, te ostala dobra i usluge za 6,4 odsto.

Prosječni pad cijena zabilježili su odjeća i obuća i to za 4,5 odsto.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad





Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular