Sunday, December 10, 2023
spot_img
HomeVIJESTI"Hrvati su naš narod, a dok je Dodik kod Putina - na...

“Hrvati su naš narod, a dok je Dodik kod Putina – na Manjači je NATO”

- Reklama -


Predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović večeras je u Vitezu kazao kako se Bošnjacima pokušava ponovo nametnuti kompleksi, osjećaj manje vrijednosti.

“Izborili smo nezavisnost BiH. Naš narod je odbranio BiH i njene hiljadugodišnje granice, koje su međunarodno priznate i potvrđene. I ovi današnji dušmani će otići i neće uspjeti u svojim namjerama dok god je nas koji volimo ovu zemlju”, kazao je Izetbegović.

Govoreći o politici SNSD-a i predsjednika te stranke Milorada Dodika, Izetbegović je podsjetio da ništa od onoga što je ta stranka najavljivala, a što je bilo u suprotnosti sa interesima države BiH, nije ostvareno.

- Reklama -

“Milorad Dodik je otišao kod Putina, a na Manjaču je došao NATO. Najveću vojnu vježbu pravi. Nastavili smo naš NATO put i NATO u svakom trenutku može odlučiti da primi BiH”, izjavio je Izetbegović.

Na kraju je naglasio kako je potrebno popravljanja odnosa sa Hrvatima, čiji je broj, podsjetio je, prepolovljen u odnosu na 1991. godinu.

“To je naš narod, kojem su loše politike pokvarile odnos sa Bošnjacima. Takve politike muče vlastiti narod”, kazao je Izetbegović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular