Thursday, December 8, 2022
HomeKOLUMNE"I da Srbija uvede sankcije Rusiji, Moskva nikada neće priznati Kosovo"

“I da Srbija uvede sankcije Rusiji, Moskva nikada neće priznati Kosovo”

- Reklama -


Rusija ne bi priznala Kosovo ni kad bi joj Srbija uvela sankcije, jer Moskva želi da upotrebi Kosovo tokom pregovora o tome šta može dobiti u Ukrajini, izjavio je Vladimir Međak, član Upravnog odbora Evropskog pokreta.

“Rusija nikako ne može da prizna Kosovo jer to nije u njenom interesu”, rekao je Međak u emisiji Iza vijesti na N1.

Sa druge strane, čak i kad bi Srbija odmah uvela sankcije, zbog odugovlačenja prema njoj će jako dugo ostati “duboko nepovjerenje”, ocijenio je.

- Reklama -

Upitan o izvještaju Evropskog parlamenta, kojim se traži da se preispitaju svi fondovi za Srbiju, kaže da je bilo samo pitanje vremena kada će neko povezati to: “mi vam dajemo pare, a vi o nama lažete”.

Kaže da IPA fondovi za Srbiju iznose 250 miliona eura godišnje, a da Srbija ima pristup i Evropskoj investicionoj banci i Evropskoj banci za obnovu i razvoj, i da su sve to “pare članica EU”.

“Ako se jedanput krene tim tokom, sve ostale stvari će pratiti prije ili kasnije”, rekao je on, misleći na mogućnost ukidanja fondova za Srbiju.

Podsjeća da je pitanje IPA pokrenuo njemački parlament još u aprilu ili maju.

“Imamo gomilu najava da se neke stvari spremaju, a mi ćemo u posljednjem trenutku da se iznenadimo šta nas je snašlo, pa da kažemo – to je svjetska zavjera protiv Srba”, kazao je Međak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: