Thursday, June 1, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEI državljani Srbije moći će na putovanje u Tursku s ličnim kartama

I državljani Srbije moći će na putovanje u Tursku s ličnim kartama

- Reklama -


Predstavnici vlada Srbije i Turske potpisali su danas u Beogradu niz sporazuma među kojima i onaj o putovanju državljana samo s ličnom kartom.

Turski i srbijanski ministri unutrašnjih poslova Suleyman Soylu i Aleksandar Vulin su u prisustvu predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana i Srbije Aleksandra Vučića potpisali protokol o izmjenama i dopunama sporazuma o uzajamnom ukidanju viza potpisanog u Beogradu 12. jula 2010. godine i sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja.

Potpisani su i sporazum o saradnji u oblasti inovacija u naprednim tehnologijama, memorandum o razumijevanju o saradnji u oblasti suzbijanja šumskih požara i memorandum o saradnji u oblasti medija i komunikacija, koji su potpisali ministrica kulture Srbije Maja Gojković i predsjednik Direkcije za komunikacije Turkiye Fahrettin Altun.

- Reklama -

Potpisan je i memorandum o saradnji u oblasti elektronske uprave između Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Srbije i Kancelarije digitalne transformacije Predsjedništva Turske.

Protokol o saradnji Radio-televizije Srbije i Turske radiotelevizijske korporacije potpisali su generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević i generalni direktor TRT-a Mehmet Zahid Sobaci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular