Saturday, February 4, 2023
spot_img
HomeVIJESTIImam i sveštenik zajedno igraju nogomet za mostarski klub

Imam i sveštenik zajedno igraju nogomet za mostarski klub

- Reklama -


Suigrači Borovčanin i Vila Krajem prošlog mjeseca na utakmici osmog kola nogometne Lige Hercegovačko-neretvanske županije između Nogometnog kluba Mostar i Univerzalne škole sporta Fortuna, u timu Fortune u 55. minuti na teren su zajedno zakoračili Branimir Borovčanin i Ensar Vila.

Simboličnom dvostrukom izmjena u timu novajlije u županijskom prvenstvu, po prvi put su ustvari zaigrali imam i sveštenik. Ensar efendija Vila je imam u jednom od mostarskih džemata, a njegov suigrač Branimir Borovčanin je sveštenik Srpske pravoslavne crkve.

Prijateljstvo se rodilo i prije nego što su, iako u četrdesetim godinama, postali suigrači, a dodatno ih je zbližilo to što su njihovi sinovi dio iste generacije u Fortuni. Zajedno u Fortuni Prije sedam godina nastala je Fortuna, projekt bivših nogometaša Veleža Elvisa Ćorića i Mustafe Kodre, a nakon omasovljenja i zapaženih rezultata omladinskih kategorija, formiran je seniorski tim koji se natječe u Županijskoj ligi. Svrha su druženje i dobra zabava, pa osim Branimira i Ensara, za Fortunu danas igraju nekadašnji Veležovi igrači Demić, Isić, Husić i drugi…

- Reklama -

”Ne mogu bez svoje branše. Ne mogu govoriti mimo onih okvira koji su na neki način uspostavljeni. Najbitnija stvar svakom roditelju, pa tako i meni svakako su naša djeca. Ideja je potekla od toga da, pošto to treba biti škola, da se mora osnovati i seniorski tim, te da se onda i mi aktivno uključimo ako djeci želimo dobro. I sami moramo dati doprinos i maksimum da to ide kako treba. Zato smo se morali registrirati… Ja najviše naravno zbog njega. Zbog svog, ali i zbog druge djece. Prepoznao sam da se radi o kvalitetnoj školi na čelu sa našim trenerima. Daju sve od sebe, prije svega da odgoje našu djecu kako treba, a onda i sportski rezultati koliko se ostvare. Hvala Bogu ide dobro i na tom planu. Nije bilo dvoumljenja kada sam osobno ja u pitanju. Kao i svaki drugi roditelj dajemo svoj doprinos. Igrat ćemo i mi i na neki način pokazati svojoj djeci kako se to radi”, kaže Ensar efendija Vila.

Dobra suradnja Suradnja Islamske zajednice i Srpske pravoslavne crkve u Mostaru dugo traje, pa su Branimir i Ensar imali priliku upoznati se prije nego što su im sinovi postali suigrači. ”Branu sam znao od ranije. Znao sam da se radi o vrijednom čovjeku koji je tu i s nama koji dijeli sve naše probleme. I on ima djecu i neke nas zajedničke stvari očekuju u budućnosti. Veliki i težak izazov – odgoj djece… Brana je super momak. Super lik. Zajedno pokazujemo da možemo i da smo timski igrači. Prevazilazimo razlike koje dijele društvo. Sport daje doprinos na tom planu. Mi smo dio lijepše priče. Drago mi je što je i on tu. On je od samih početaka tu. On je vjerski čovjek koji može dati puno i na terenu i pored terena. To se od nas i očekuje”, dodaje ef. Vila.

Služba Branimira Borovčanina u Mostaru dugo traje. Sinovi su od ranog djetinjstva pokazali ljubav prema nogometu, pa dileme oko izbora sporta kojim će se baviti nije bilo. Fortunu je mostarski sveštenik prepoznao kao najbolje mjesto za odgoj, fudbalski razvoj i druženje svojih sinova. Iskreno i pravo prijateljstvo,

”Od početka kada su Elvis Ćorić i Mustafa Kodro osnovali Fortunu, moj stariji sin je počeo trenirati. Već sedam i više godina smo u Fortuni. Osjećamo se prelijepo. Treneri su divni. Netko su tko odgaja više nego što trenira. Uživaju tu. Djeca uživaju, a nama je to najvažnije. Kako su djeca rasla, rasli su i Fortuna i treneri. Došli smo do praga da prijavimo i seniorsku ekipu, a u nedostatku igrača zamolili smo trenera da igramo i mi. Meni je to bio prvi službeni meč u životu. Poseban je bio ulazak u igru sa dragim efendijom Ensarom. Simboličan nastavak puta koji gaje naši muftija i vladika. Puno poštovanja i ljubavi. Odnos je zasnovan na pravom i iskrenom prijateljstvu. Ensar i ja smo se ugledali na njih. Prelijepa priča, divan rad i svi smo sretni i zadovoljni”, rekao je Branimir Borovčanin.

Nakon nepotpunog devetog kola Lige HNK-a, Fortuna zauzima četvrto mjesto sa 14 bodova. Sve utakmice za igrače – ujedno rekreativce, su posebne, pa se s nestrpljenjem isčekuje svaka sljedeća. Druženje je, kažu, iznad svega. Treninzi za seniore se ne održavaju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular