Tuesday, September 26, 2023
spot_img
HomeGLOBUSIsplivali snimci Liz Truss koji su podijelili britansku javnost

Isplivali snimci Liz Truss koji su podijelili britansku javnost

- Reklama -


Britanska političarka Liz Truss, jedna od kandidatkinja za lidera Torijevaca i premijera Velike Britanije, podelila je javnost snimkom koji je nedavno isplivao.

Naime, ona je, kako mnogi smatraju „uvrijedila“ britanske radnike rekavši da im nedostaje „vještina i primjena istih“, otkriva Guardian.

U snimku koji je procurio, a koji datira iz vremena dok je radila u ministarstvu finansija, takođe je rizikovala da posvađa građane Londona i ostatak zemlje pokušavajući da objasni razliku između glavnog grada i drugih regiona u Britaniji, prenosi Guardian.

- Reklama -

Truss koja je patriotizam stavila u središte svoje kampanje, sugeriše da je disparitet „djelimično stvar razmišljanja ili stava“.

Komentari su nastali u vrijeme kada je Truss vodila ministarstvo finansija do 2019. godine. Na snimku je, kako se navodi, nagovijestila da se čini malo da se promijeni kultura rada kako bi Velika Britanija postala prosperitetnija.

Veoma omalovažvajuće opaske navedene su i u knjizi “Britanija bez lanaca”, gdje se ističe da su britanski radnici među “najgorim besposličarima na svijetu”. Liz je bila koautor knjige 2012. godine u vrijeme kada je bila poslanica.

U prvoj televizijskoj debati, Truss je tvrdila da nije napisala uvredljivo poglavlje i umjesto toga okrivila svog kolegu Dominica Raaba.

Raab je kasnije tvrdio da su autori preuzili kolektivnu odgovornost za knjigu, dodajući: “Na Liz je da objasni zašto je promijenila svoj stav”.

Na snimku koji je procurio, Liz tvrdi da je knjiga bila “pogrešno okarakterisana” u vrijeme objavljivanja ali nije dala detalja o tome.

Njene primjedbe o produktivnosti radnika van Londona mogle bi da budu posebno štetne jer je ranije ovog mjeseca bila primorana da preokrene planove za smanjenje plata u državnoj službi izvan glavnog grada nakon žestokog negodovanja konzervativnih poslanika.

Ona je istakla da je došlo do namjernog lažnog predstavljanja njene politike – uprkos tome što je njena kampanja objavila određene detalje, ali je tvrdila da je odustala od planova za regionalne odbore za plate za državne službenike ili radnike u javnom sektoru.

London je 2020. godine imao najviši nivo produktivnosti od bilo kog regiona u Britaniji. Međutim, široko se vjeruje da je ovo rezultat toga što su velike kompanije smještene u prestolnici.

U snimku koji je procurio, Truss ističe: “Jednom sam napisala knjigu o ovome koja je pogrešno okarakterisana – britanski radnici proizvode manje po satu i to je kombinacija vještine i primjene”.

“Ako pogledate produktivnost, u Londonu se veoma razlikuje od ostatka zemlje. To je djelimično stvar razmišljanja i stava. To je u suštini radna kultura. Ako odete u Kinu, to je sasvim drugačije, uvjeravam vas”, istakla je.

“Postoji fundamentalno pitanje britanske radne kulture. U suštini, ako želimo da budemo bogatija i prosperitetnija zemlja, to treba da se promijeni. Ali mislim da ljudi nisu voljni da tako nešto promijene”, dodala je.

Istakla je da se Britanci žale da Evropa izaziva probleme i da migranti prave probleme, ali da je u suštini potrebno više truda, što kako ističe nije popularna poruka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular