Tuesday, March 21, 2023
spot_img
HomeKOŠARKAIzbacio brata iz reprezentacije, pa Sloveniju sa prvenstva Evrope – sad je...

Izbacio brata iz reprezentacije, pa Sloveniju sa prvenstva Evrope – sad je hit

- Reklama -


Da se danas određuje ko će biti član idealne petorke Evrobasketa vjerovatno bi se na njemu našlo ime Mateusza Ponitke.

Ipak, vedeta Poljske ima sve, samo ne običnu priču. Posvađao se sa čitavom porodicom, izbacio je brata iz reprezentacije, a iako na prvenstvu Evrope piše rekorde, ne igra u NBA, Euroligi, već je neočekivano odlučio da potpiše za Reggio Emiliju.

Mateusz Ponitka je sa triple-doubleom od 26 poena, 16 skokova i 10 asistencija predvodio Poljsku do pobjede nad Slovenijom (90:87) i najveće senzacije Eurobasketa.

Izvor : REUTERS/David W Cerny
- Reklama -

Marcel Ponitka, sad već bivši reprezentativac Poljske, optužio je brata Mateusza da ga je izbacio iz nacionalnog tima za Evropsko prvenstvo.

Mateusz nije želio da šuti povodom ovog slučaja, pa je u intervjuu za “Przeglad Sportovi Onet” otkrio detalje porodične svađe u koju nije uključen samo njegov brat, već i roditelji.

“Želim da ispričam o sukobu ne samo sa mnom, već i sa cijelom porodicom, u kojem Marcel i naši roditelji neprestano prave žrtve jedni od drugih. Otišao sam sam od kuće sa 19 godina. Od tada smo supruga i ja stalno vrijeđani od strane roditelja, a kasnije im se pridružio i Marcel”, rekao je Mateusz Ponitka.

Dugo se nagađalo to ko je započeo svađu i šta je njen uzrok, a stariji od braće Ponitka nije želio više da krije detalje.

“Predugo sam šutio o svemu i nikada nisam govorio o Marcelu. Ljudi obožavaju Marcela, ali niko ne zna istinu koju sada treba reći”, naglasio je Mateusz.

U cijelu priču umiješana je i Mateuszova djevojka, zbog koje su mu roditelji prije nekoliko godina dali ultimatum.

“Dobio sam ultimatum od roditelja: ili oni, ili moja žena. Izabrao sam ljubav i osobu koja brine o meni svaki dan posljednjih 10 godina. I onda je počela njihova osveta. Moji roditelji su u sukobu sa cijelom porodicom osim jednog strica koji živi na selu i nije u potpunosti svjestan šta se desilo”.

Porodični sukob godinama je postajao sve žustriji, a strasti se ni dan-danas nisu smirile.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular