Proslavljeni rukometaš Jasmin Mrkonja danas je dobio priznanje Zeničko-dobojskog kantona za izvarnedan doprinos u oblasti sporta.

Rukometna legenda iz Zavidovića samo je jedan od dobitnika nagrade koja se uručuje na Dan Kantona, 29. avgust, a u svom govoru iskoristio je priliku da pozove institucije kantona, ali i drugih nivoa vlasti, da se više uključe u finansiranje i promociju sporta, nakon brojnih problema koji su zadesili naročito državne sportske saveze u zemlji.

“Želio bih da apeliram na one ljude koji o tome odlučuju, da sport održe, jer je sport plemenita vještina koja na najbolji mogući način prezentuje i grad, i kanton, i naravno državu. Uz malo više ulaganja u sport možemo imati još još ljepšu promociju naše države”, rekao je Mrkonja.

Kao igrač, bivše desno krilo iz Zavidovića osvojilo je Svjetsko prvenstvo u rukometu 1986. godine, bio dvostruki prvak Evrope sa šabačkom Metaloplastikom, a kao trener je bio prvak Bosne i Hercegovine sa RK Gračanica. Također je bio selektor seniorske i kadetske repezentacije Bosne i Hercegovine, a trenutno radi u Osijeku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Oznake


Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime