Sunday, December 10, 2023
spot_img
HomeFILM I TVJedan od najvećih holivudskih zavodnika bio s mnogima, ali je volio samo...

Jedan od najvećih holivudskih zavodnika bio s mnogima, ali je volio samo nju

- Reklama -


James Dean je važio za velikog holivduskog zavodnika, kome se prognozirala uspješna karijera.

Iako je poginuo sa samo 24 godine, i danas je veoma poznat, a o njegovom životu se i dalje priča. Naime, rođen je 1931. godine, ali je sa samo devet godina ostao bez majke za koju je bio posebno vezan. Otac nije mogao da se stara o njemu, tako da je djetinjstvo proveo sa ujnom i ujakom, a mnogi smatraju da je odluka njegovog oca da ga liši roditeljske pažnje uticala na Jamesovu ličnost.

Navodno mu je utjehu pružao metodistički sveštenik James Deverd, koji mu je i prenio ljubav prema brzim automobilima što ga je na kraju koštalo života.

- Reklama -

Njegovi savremenici su Deana okarakterisali kao nestabilnog kolegu koji je često mijenjao raspoloženja. Tokom studija transformisao se u zavodnika, te je često dobijao takve uloge, a ni u privatnom životu nije bilo mnogo drugačije.

Njegove ljubavi su bile Marilyn Monroe, Judy Garland, Elizabeth Taylor, Joan Crawford, ali ni jednu nije volio kao Pier Angeli, piše „Stil“.

Majka italijanske glumice nije prihvatala njihovu vezu zbog Deanove rimokatoličke vjeroispovijesti, ali i buntovne naravi koju je isticao brzim automobilima i garderobom. Ni sam Dean nije želio još da stupi u brak, te se ona brzo poslije njihovog raskida 1954. godine udala pjevača Vika Damonea. Dean je toliko bio šokiran njenom odlukom da je na dan njihovog vjenčanja otišao motorom ispred crkve kako bi se uvjerio da se zaista udala.

Pier je nakon više od decenije priznala kako je izgledala njihova veza. Naime, ona je tada kazala da su većinu vremena provodili na plaži, kao i da su od silne ljubavi željeli da u more uđu držeći se za ruke jer su znali da će tako ostati zauvijek zajedno.

James Dean nije stigao da snimi mnogo filmova, ali je ostavio dubok trag u Hollywoodu prije nego što je preminuo u svojoj 24. godini nakon automobilske nesreće.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular