Saturday, February 4, 2023
spot_img
HomeBIZNISJoš jedan evropski gigant privremeno obustavlja letove iz Sarajeva

Još jedan evropski gigant privremeno obustavlja letove iz Sarajeva

- Reklama -


Niskotarifni prevoznik Eurowings će ove zimske sezone znatno smanjiti svoju mrežu odredišta u bivšoj Jugoslaviji, što će uticati na Beograd, Sarajevo, Split i Zagreb.

Eurowings postaje sve problematičniji za Lufthansa Grupu zbog visokih troškova. Prevoznik će sljedeće godine imati pet aviona manje i zaustavio je sve planove za rast mreže za 2023, piše Biznisinfo. 

“Već tešku situaciju s zaradom u Eurowingsu s milionskim gubicima dodatno su pogoršali dodatni troškovi koji su proizašli iz štrajkova pilota”, rekao je izvršni direktor Lufthanse, Carsten Spohr.

- Reklama -

Kada je riječ o Sarajevu, Lufthansina niskobudžetna podružnica će obustaviti letove iz Stuttgarta počevši od 28. novembra do 19. decembra, te ponovno od 9. januara do 25. februara.

Nadalje, usluge iz Kölna za glavni grad Bosne i Hercegovine bit će obustavljene od 11. januara do 17. februara.

Neke od obustava ruta koje su predviđene za januar i februar mogle bi se produžiti i do marta, javlja Ex-Yu Aviation News.

Nadalje, planovi za ljetnu sezonu 2023. ostaju neizvjesni jer prevoznik nastoji održati svoju mrežu sa 76 aviona, što je manje nego što je imao na raspolaganju ove godine.

Podsjećamo, Wizz Air je nedavno donio odluku o gašenju svoje baze u Sarajevu te obustavi većeg broja letova. S druge strane, Wizz povećava svoje operacije iz Tuzle, a iz tog grada od jučer leti i Ryanair.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular