Prošlo je šest dana otkako je predsjedavajući Vijeća Ministara, Zoran Tegeltija bio u posjeti Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine kako bi se našlo rješenje finansijaranja svih reprezentacija koje igraju svoja takmičenja.

Tom prilikom Tegeltija je u roku sedam dana obećao da će VM isplatiti jedan dio prijeko potrebnih sredstava na račun Saveza, kako muška selekcija ne bi ostala bez Eurobasketa, a ženska bez Mundobasketa.

Kako saznaje N1, do toga još uvijek nije došlo. U KS BiH i dalje nisu dobili nikakvu odluku, niti je bilo kakva suma novca isplaćena na račun saveza. To znači da još uvijek nisu kupljene karte za odlazak na Mundobasket za žene, koje koštaju 145 hiljada maraka. U međuvremenu ženska reprezentacija večeras autobusom putuje na pripreme u Italiju, gdje je KS BiH uspio obezbijediti 10-dnevni trenažni proces, nakon čega će se pripreme, uz prijateljske utakmice, nastaviti u Sarajevu.

Ako se tome doda da odlazak za mušku selekciju samo od karata košta oko 45 hiljada KM, onda je jasno u kolikom je KS BiH problemu.

Zoran Tegeltija je ranije bio predsjednik KS RS, te je kao neko ko je bio u košarci prošle sedmice pristao razgovarati sa čelnicima KS BIH, ali pomoć koju je obećao nije još uvijek stigla.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime