Tuesday, June 6, 2023
spot_img
HomeKOŠARKAJusuf Nurkić zatražio hrvatski pasoš

Jusuf Nurkić zatražio hrvatski pasoš

- Reklama -


Vijeće Hrvatskog olimpijskom odbora na temelju molbe Košarkaškog saveza Hrvatske dalo je pozitivno mišljenje i podršku za prijem u hrvatsko državljanstvo košarkaša Jusufa Nurkića.

Nurkić je, piše na stranici Hrvatskog olimpijskog odbora, prije odlaska u NBA ligu ostvario traga u hrvatskoj košarci, igrajući za Cedevitu i Zadar, prenosi Faktor.

To što će ovaj igrač Portland Trail Blazersa, na kraju ovog procesa, dobiti hrvatski pasoš niti najmanje ne bi trebalo zabrinuti navijače reprezentacije Bosne i Hercegovine.

- Reklama -

“Niti on ima želju za promjenom sportskog državljanstva niti Hrvatska planira oteti ovog sjajnog centra nego je ovdje riječ o izlasku u susret sportisti koji je humanitarno reagirao nakon potresa u Zagrebu i na Banovini, a i sada je finansijski angažiran oko izgradnje igrališta u Zadru koje bi trebalo nositi ime Krešimira Ćosića. Zapravo, Nurkićeva ideja je da u svakom od gradova u kojima je košarku igrao finansira izgradnju igrališta (Tuzla, Laško, Zagreb, Zadar) no po pitanju sporta pomalo inertne zagrebačke vlasti, navodno, na tu ideju zasad nisu reagirale”, piše Večernji list.

Mediji su ranije pisali da je vlasnik pasoša Hrvatske postao i Edin Džeko.

Od pasoša članice Evropske unije sportisti imaju poslovne koristi, a mogu i jednostavnije putovati po svijetu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular