Tuesday, December 6, 2022
HomeGLOBUSJužna Koreja započela godišnje vojne vježbe

Južna Koreja započela godišnje vojne vježbe

- Reklama -


Južnokorejske snage započele su u ponedjeljak svoje godišnje obrambene vježbe Hoguk, osmišljene kako bi ojačale svoju sposobnost da odgovore na sjevernokorejske nuklearne i raketne prijetnje u jeku sve većih napetosti zbog vojnih aktivnosti obje Koreje.

Vježbe bi trebale završiti u subotu, a posljednje su u nizu vojnih vježbi Južne Koreje proteklih tjedana, uključujući zajedničke aktivnosti sa Sjedinjenim Državama i Japanom.

Pjongjang je bijesno reagirao na južnokorejske i zajedničke vojne aktivnosti, nazvao ih je provokacijama i prijeti protumjerama. Seul navodi da su južnokorejske vježbe redovite i usmjerene na obranu.

- Reklama -

Južnokorejski vojnici, uz dio američkih snaga, usredotočit će se na održavanje spremnosti i poboljšanje sposobnosti vojnika za izvođenje zajedničkih operacija tijekom vježbi Hoguk, rekao je načelnik Združenog stožera Južne Koreje.

“Snage će izvoditi danonoćne manevre u stvarnom svijetu simulirane kako bi se suprotstavile sjevernokorejskim nuklearnim, raketnim i drugim prijetnjama, tako da mogu ovladati sposobnostima izvedbe ratnih i mirnodopskih misija te poboljšati interoperabilnost s nekim američkim snagama”, priopćeno je.

Napetosti su se rasplamsale prošli tjedan nakon što je Sjeverna Koreja ispalila projektil, više od 500 topničkih granata i poslala vojne zrakoplove blizu morske granice sklone sukobima.

Seul je osudio Pjongjang i nametnuo prve jednostrane sankcije u gotovo pet godina, opisujući te poteze kao kršenje bilateralnog vojnog pakta iz 2018. koji zabranjuje “neprijateljske radnje” u pograničnom području.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: