Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeFUDBAL"Kad je u Nogometnom savezu 2:1 protiv BiH, onda morate igrati sa...

“Kad je u Nogometnom savezu 2:1 protiv BiH, onda morate igrati sa Rusijom”

- Reklama -


Nižu se reakcije nakon što je Nogometni savez Bosne i Hercegovine objavio da će u novembru fudbalska reprezentacija naše države odigrati prijateljski meč sa Rusijom, kojoj su i FIFA i UEFA uvele sankcije zbog agresije na Ukrajinu.

I zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, nekadašnji kapiten Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš, oglasio se povodom posljednjih dešavanja u Nogometnom savezu.

Savez prihvatio: Reprezentacija BiH igra prijateljski meč sa Rusijom

- Reklama -

“Ona najbolje govore šta se dešava kada politike koje rade protiv države Bosne i Hercegovine preuzmu institucije, kao što su SNSD i HDZ preuzeli Nogometni savez BiH i rade na uništavanju naše reprezentacije. To se dešava kada u Nogometnom savezu imamo omjer 2:1 protiv Bosne i Hercegovine, koji se nastoji prepisati na sve državne institucije”, rekao je Glavaš.

Tada i protiv svoje volje, nastavlja Glavaš, morate igrati prijateljsku utakmicu sa Rusijom.

“Ne bi ništa bilo sporno da u tome postoje sportski motivi, ali bojim je da riječ o političkim motivima, i to onih politika koje ne misle dobro Bosni i Hercegovini. Nogometni savez mora biti vraćen u ruke onih koji Bosnu i Hercegovinu vole”, kazao je Glavaš.

Prema saznanjima N1, pojedini bitni fudbaleri reprezentacije BiH već su odlučili da se neće odazvati na poziv za ovu utakmicu, ukoliko ga dobiju. 

Ranije su se, podsjetimo, oglasili i iz Naše stranke, rekavši kako bi “ova utakmica bila najveći poraz bh. sporta ikad”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular